Жахлива ДТП сталася позавчора за десять хвилин до півночі на Вінницькому шосе, на в‘їзді до Хмельницького. Зважаючи на трагічність і резонансність події, у ГУ Нацполіції в області, а  затим й у Хмельницькій міській раді провели брифінг. Адже у ДТП фігурує  головний освітянин міста Роман Миколаїв.

За попередніми даними, 38-річний хмельничанин, директор департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради, керуючи службовим  автомобілем Nissan Leaf, не врахував дорожньої обстановки, з’їхав на узбіччя та зіткнувся  з причепом  автомобіля КамАЗ, який перевозив ліс, а зупинився на узбіччі дороги для ремонту. Водій каже, аварійку ввімкнув,  відповідний знак виставив, його, знак, знайшли під легковиком.  Внаслідок зіткнення Nissan Leaf розвернуло на зустрічну смугу, правий бік легковика  зруйнований вщент. Це ще добре, кажуть у секторі комунікацій ГУ Нацполіції в області, що на зустрічній смузі не було інших авто.
На місці події загинуло двоє: завідуюча дитячим садочком № 53 Наталя Докторук та чоловік методистки  департаменту освіти і науки Олександр Манзюк. До лікарні з травмами різної тяжкості доправили чотирьох пасажирів:  троє дівчаток, 2007 й 2009 років народження, й дружину загиблого. Донька загиблого у надважкому стані у реанімації.
Олександр Симчишин поінформував, що Наталя Докторук та Роман Миколаїв уже півроку жили у цивільному шлюбі, минулого тижня у них були заручини, а на червень планувалося весілля. Також міський голова запевнив, що жодним чином не втручатиметься у хід слідства. Миколаїв  відповідатиме за скоєне. Втім, констатував Олександр Сергійович, чи є покарання суворіше за втрату коханої людини, тим більше з власної вини, довести або спростувати яку – прерогатива правоохоронців.
З посади  він буде звільнений, підтвердив мер, а правила користування службовими авто стануть відтепер значно жорсткішими.
 Наразі відкрито кримінальне провадження, слідчі з’ясовують усі обставини ДТП. Призначено максимально можливу кількість  експертиз, у тому числі й на стан алкогольного сп‘яніння. Сам же водій жодних свідчень поки не дає, дихати в алкотестер «Драгер» відмовився. Тож на наявність алкоголю відібрали кров. Зараз він в ізоляторі тимчасового тримання. Міру запобіжного заходу на період  слідства оберуть найближчим часом.  Громадськість же пообіцяла пильно стежити за перебігом розслідування.
Висловлюємо співчуття рідним і близьким загиблих.