Уже три роки життя Тетянки Тарчинської у прямому значенні слова залежить від штучної нирки. Тричі на тиждень вона проходить гемодіаліз, виснажливу й важку процедуру, яка продовжує їй життя. Тож кожних понеділка, середи й п’ятниці дівчина зранку йде на заняття (навчається у Кам’янець-Подільському медичному училищі), а після обіду — на гемодіаліз...

Ще у 2010-му Таня захворіла на васкуліт. Внаслідок тривалого лікування відмовили нирки. Організм перестав справлятися зі своїми функціями. І фізичні, і моральні страждання були надто великими, розповідає Олена Іванівна, мама дівчини. Вимолювала у Бога здоров’я для своєї кровиночки. Гемодіаліз, звісно, трохи стабілізував стан Тетянки. Втім це тимчасовий по- рятунок. Життя дівчини може врятувати лише трансплантація нирки. Донором готова бути мама — уже проведено необхідні обстеження.
Операцію взялися робити у Києві, в інституті імені Шалімова. Однак на ліки потрібно аж 250 тисяч гривень! Батьки у розпачі, бо не знають, де їм взяти таку суму (проживають у селі Гута Віньковецького району). Тому стукають у всі двері, просять не байдужих до чужого горя людей про допомогу.
Прислухайтеся до їхнього прохання. Так, нині усім дуже важко. Але подумаймо над тим, що Тетянці у листопаді має виповнитися лише двадцять років. Половину свого життя дівчина тяжко хворіє. Єдина надія на порятунок — пересадка нирки. Мама без вагань віддає рідній дитині свою нирку. Ми ж теж батьки, і можемо допомогти врятувати життя Тетянки, перерахувавши якусь, хай і мінімальну, суму.
Номер картки мами, Тарчинської Олени Іванівни, у ПриватБанку 5168 7420 2564 8118. Номер телефону 067-357-06-98.