29 січня на стройовому плацу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулися урочисті заходи, приурочені Дню пам’яті Героїв Крут.

«29 січня 2018 року сталася одна з найтрагічніших подій в історії нашої держави, яка назавжди закарбувалася в пам’ять поколінь українців. Воїни — курсанти і студенти піднялися на нерівну битву з ворогом задля свободи, задля рідного дому, задля свого народу, задля України. Бій під Крутами — це біль, це втрати, але це не поразка. Затримавши ворога на чотири дні, бійці-крутяни дали змогу укласти Брест-Литовський мир, що означав міжнародне визнання української незалежності. Відважні патріоти, які захищали Україну під Крутами, — справжні Герої! Пам’ять про юних бійців, які загинули під Крутами, буде вічною», — зазначив ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук.
Також Олег Миколайович наголосив, що пам’ять про минулі події гартує наше сьогодення, адже нині, як і 101 рік тому, сучасні герої на своїх плечах міцно тримають незалежність України, захищають свою Батьківщину від зухвалих зазіхань ворога.
На пошанування пам’яті Героїв Крут для курсантів, студентів та слухачів Національної академії Держприкордонслужби України протягом тижня проводилися просвітницькі заходи.