Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 4405

Саме так, мабуть, і варто характеризувати одне з найулюбленіших свят дітвори – День Святого Миколая.  Бо незалежно, скільки років виповнилося тим, хто очікує на візит Миколая, їхні відчуття сповнені надією на диво.

Хтось мріє про іграшку, хтось – про солодощі, а хтось – про особисте спілкування з самим Миколаєм. Про це розповідали нам вихованці дитячого будинку Хмельницької обласної ради ще напередодні свята. І варто було бачити широко відкриті очі дітей, чути їхній сміх, спостерігати як радіють, коли їхні сподівання справдилися, коли зустріч із Миколаєм відбулася. Щоб отримати бажаний подарунок, дітлахи залюбки виконували вірші, пісні, танцювали, розігрували сценки. Видно, що Миколай був задоволений, адже, розмовляючи з кожним із маленьких артистів, вручав їм свої пакуночки.
А п'ятирічним Лєрі й Артуру особливо пощастило, адже Святий привітав їх з днем народження. Які ж смачні торти для іменинників, якими потім ласували всі дітлахи. Їх доставили помічники Святого Миколая, котрі працюють на відомому підприємстві “Насолода”.
Зрештою, гостей і напередодні, і в день свята було немало. Представники міського відділу поліції, регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області, з якими діти часто проводять і виховні години, і вільний час, стали для них добрими друзями. Завітали й небайдужі жителі, військовослужбовці, чиновники – і теж з подарунками.
– Навіть ми, дорослі, переживаємо бентежні почуття посеред цього яскравого дійства, у колі наших гостей і друзів. Що вже й говорити про дітей! – ділиться враженнями директор дитячого будинку Оксана Вєрясова. – Щиро вдячні спонсорам, завдяки яким свято стало особливим. Діти старанно готувалися до нього разом із музичним керівником, вихователями, і тепер бачимо, яке задоволення отримали.
Усмішки дітей, їх моральне та фізичне здоров'я для нас, працівників дитбудинку, надзвичайно важливі. Радіємо успіхам наших школярів, які приносять хороші оцінки, успіхам спортсменів, котрі займаються вільною боротьбою і беруть участь у різних змаганнях. Турбуємося про те, щоб наші вихованці мали насичений і змістовний відпочинок: ляльковий театр, кінотеатри, екскурсії містом, по області, конкурси, інші розваги – плануємо мало не щотижня. Крім того, завдяки підтримці благодійних фондів діти мають можливість подорожувати за межі області та країни, – продовжує Оксана Володимирівна. – До прикладу, під час зимових канікул група вихованців дитбудинку відвідає Америку, інша – українські Карпати. Такий відпочинок – мрія багатьох хлопчиків і дівчаток, яку ми можемо втілити в життя.
Про свої бажання та мрії вихованці дитячого будинку писали й у листах до Святого Миколая. І вони збуваються! Хіба ж не диво?