Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3620

У Староушицькій об’єднаній територіальній громаді відбулося урочисте відкриття поліцейської станції. Тепер жителям громади не потрібно долати значну відстань, аби доїхати до відділу поліції. Її створення та відкриття стало можливим завдяки спільним зусиллям поліції та місцевої громади. На заході були присутні заступник начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Валентин Білянський, голова Староушицької ОТГ Анатолій Тимчук та представники органів місцевого самоврядування. Звісно ж, на відкриття прийшли і небайдужі жителі громади.

Для поліцейської станції виділили частину приміщення селищної ради, де зробили якісний ремонт. Вона почне працювати після того, як дільничний пройде стажування і отримає автомобіль. Згодом до нього приєднаються ще двоє дільничних офіцерів поліції.
Як наголосив Анатолій Тимчук: «Дуже важливо, що в Староушицькій громаді поліцейська станція розпочне свою роботу. Адже до цього часу оперативно реагувати на виклики для поліції було неможливо. Адже віддаленість від району до Старої Ушиці становить майже 50 кілометрів. І також доїзд по аварійній дорозі унеможливлює оперативність викликів. Також у літній період до нашої громади приїздить велика кількість туристів. І безпека їх перебування на нашій території також має суттєве значення».
Заступник начальника ГУНП розповів про подальші плани діяльності поліції на території Староушицької громади: «Ми говорили з головою громади Анатолієм Тимчуком про те, щоб в подальшому розмістити та встановити камери відеоспостереження, які допоможуть правоохоронцям у службі. При сучасному технічному оснащенні набагато краще буде працювати. І це дозволить покращити безпеку громадян. Дуже важливо, що керівництво Староушицької громади активно проводить роботу в напрямку безпеки своїх мешканців. І це відчутно, адже в цьому році вони перші її запускають».
Що потрібно для успішної громади? Це якісна освіта, медицина, культура та найголовніше — безпека. Тепер правоохоронці оперативніше реагуватимуть на виклики мешканців Староушицької ОТГ.
Формула успіху об’єднаної громади — наближення послуг до людей. Безпека — це теж послуга, яка повинна забезпечити максимальний порядок і комфорт у будь-якій громаді. Тому і в подальшому керівництво громади буде здійснювати роботу, щоб її жителі відчували максимальний комфорт.