Практично, жоден офіційний туристичний захід, який проводився у місті над Смотричем, не проходить без участі зарубіжних партнерів. Не є винятком і цьогорічне відкриття туристичного сезону.

Хоча воно стало особливим через умови карантину і відбувалося в режимі онлайн під гаслом «Кам’янець Digital», у його традиційному форумі взяли участь кваліфіковані фахівці в галузі туризму не лише з багатьох регіонів України, а й зарубіжних міст-побратимів. Напередодні відкриття турсезону було презентовано спеціальний сайт www.kamianets.travel, який акумулював у собі повну інформацію про турпотенціал Кам’янця. Додатковою його підтримкою стали акаунти «Kamianets travel» в соціальних мережах Facebook та Instagram, а також YouTube та Telegram-канали, які діляться корисним та актуальним контентом.
Усі ці та інші інновації роботи в умовах пандемії не залишилися непоміченими. Тож кам’янчан було запрошено взяти участь у Конгресі транскордонного співробітництва «Люблін-2020», у рамках роботи якого відбувся міжнародний «Конкурс добрих практик».
Як розповів заступник Кам’янець-Подільського міського голови Вадим Савчук, на захід  було запропоновано кращі рішення та ініціативи в інте-
ресах громади перед викликом пандемії коронавірусу COVID-19. Місто над Смотричем представило практику проведення відкриття туристичного сезону онлайн. Із нею воно й увійшло до фіналу та стало переможцем у категорії «Культура та туризм». Загалом брали участь у престижному конкурсі близько 50 заявників з 10 країн, серед яких Іспанія, Польща, Туреччина, Палестина, Грузія, Франція та інші.