До поліції Хмельниччини надійшло 12 повідомлень про ймовірні порушення під час виборчого процесу.  

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області наводячи слова заступника начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Валентина Білянського. Як зазначає посадовець, усі виборчі дільниці працюють у штатному режимі, лише одна дільниця у м. Кам’янець-Подільському відкрилася із запізненням на 35 хвилин через неналежну організацію роботи комісії, яка не вчасно розмістила необхідну документацію. 

8 із 12 повідомлень — це скарги громадян на осіб, які проводять анонсоване раніше всеукраїнське опитування, ще одне повідомлення стосувалося голови однієї з виборчих комісій, який прийшов на робоче місце у стані алкогольного сп’яніння. На місце пригоди виїхала патрульна поліція, чоловіка доставили у медичний заклад, де лікарі засвідчили наявність 2,8 проміле алкоголю у його крові. За перебування на роботі в нетверезому стані на нього склали адміністративний протокол відповідно до статті 179 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (копійки для нетверезого). Наразі невідомо, чи голова таки розпочав виконувати свої обов’язки, чи святкує День виборів далі.

Ще одне із повідомлень значно серйозніше, воно містить інформацію про те, що не вистачило бюлетенів для голосування, це виявили під час їх перерахунку на одній з дільниць Шепетівського району. За даним випадком відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 158-1 Кримінального кодексу України «Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі».