Укрзалізниця відновлює курсування потягу №138 сполученням Лисичанськ - Хмельницький з 14-го грудня, та розпочинає діалог з державою щодо скасування або значного зменшення розміру податку за землю.

На вказаний потяг продаж квитків вже відкрито, поїзд з Лисичанська вирушить 14 грудня о 15.10, та прибуде в Хмельницький об 11.18 наступного дня. Вартість квитка люкс – 1113 грн, купе – 472, плацкарта – 209 гривень, загальна тривалість поїздки – 20 годин. Сполучення було призупинене через карантин, до того ж, повідомляється, що відтепер потяг №20 «Київ-Лисичанськ» «дотягуватиме» і до прифронтової Попасної.

Водночас Укрзалізниця зазначає про те, що продовжуватиме діалог з органами державної влади щодо скасування або значного зменшення розміру податку за землю, який з 2019 року сплачує державі у розмірі близько 4 млрд грн на рік. Ці кошти компанія планує інвестувати в оновлення залізничної інфраструктури та критично застарілого рухомого складу, зокрема могли б, придбати 135 купейних вагонів вітчизняного виробництва, а це 13 нових поїздів.

Укрзалізниця є одним з найбільших землекористувачів України, відмічається на сайті підприємства, її земельний банк становить близько 209 тис. га, при цьому 94% земель залізниці складають смуги відведення під коліями. Окрім сплати земельного податку компанія щороку витрачає значні кошти на утримання земель у належному господарському стані, ремонт насипного полотна та його споруд, поточне утримання захисних лісонасаджень тощо.

Також підприємства залізничної галузі несуть чималі витрати на утримання прилеглих територій. На землях залізничного транспорту розташовані об‘єкти інфраструктури, що здебільшого є об‘єктами виключно державної власності, які закріплені за Укрзалізницею на праві господарського відання. Тобто Укрзалізниця платить земельний податок за об‘єкти державної власності, розташовані на державних земельних ділянках, що є не логічним на думку керівництва держпідприємства. З іншого боку відрахування товариства до місцевих бюджетів минулого року склали 8,9 млрд грн., що для громад добре, приблизно таку ж суму сплатять і цього року. За свідченням залізничників, ці витрати призводять до невиконання фінансового плану компанії та сповільнюють розвиток залізничної галузі й оновлення її основних фондів, зокрема, рухомого складу.

Свою непохитну позицію Укрзалізниця окреслює так: кошти, сплачені компанією місцевим бюджетам як податок за землю, мають бути повернуті залізниці та направлені на фінансування пасажирських перевезень, говориться і на сторінці у Facebook. Цю тезу громадяни, не підтримують, про що свідчать коментарі, бо якщо податок є, то він обов’язковий для всіх, водночас залізничники справедливо наголошують про те, що багато років поспіль отримують лише 20 % відшкодування за перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні. Очільник Укрзалізниці Володимир Жмак підкреслює, що для розвитку Укрзалізниці та її виведення на прибутковий рівень потрібна підтримка держави, правда відмінити пільги та реально збільшити пенсії, як це скажімо зробили свого часу у сусідній Росії, щоб уникнути купи відшкодувань та повернень, Укрзалізниця уряду чомусь не пропонує.