Молодіжна збірна України з боксу стала другою на ЄВРО-2020.

 Восьмий молодіжний Чемпіонат Європи тривав 13 по 22 листопада у Чорногорії в місті Будва,  участь в ньому взяли 175 юних боксерів (2002 – 2003 років народження) з двадцяти двох країн. Україну представляли двадцять спортсменів, десять хлопців і стільки ж дівчат.

Це  перший великий міжнародний боксерський захід після тривалої паузи і призупинення всіх змагань в зв’язку з пандемією COVID-19. Тож велика увага на цих змаганнях приділялася суворому дотриманню протиепідемічних заходів та виконанню норм медичного протоколу AIBA (Міжнародна асоціація боксу) та EUBC (Європейської боксерської конференції).

За кількістю завойованих медалей українська команда здобула один з найкращих результатів у своїй історії, збірній вдалось зайняти загальнокомандне друге місце та завоювати 15 медалей різного ґатунку: 3 золоті, 5 срібних і 7 бронзових. Українська команда поступилась лише росіянам, яким дісталося дев’ятнадцять нагород.

Гідний внесок в успішний виступ української команди вніс і хмельничанин Денис Салабай, який виступав у ваговій категорії до 81кг. Він був дуже переконливим у своєму чвертьфінальному протистоянні з  литовцем  Габреліусом Савіцкасом з Литви і незважаючи на всі спроби суперника нав’язати свою боротьбу, Денис впевнено набирав очки і у його підсумковій перемозі не було жодних сумнівів.

У наступному поєдинку якісний бокс він продемонстрував і  з росіянином Рамазаном Дадаєвим. Поступившись у битві протягом першого раунду, наш земляк створив серйозні проблеми супернику у двох наступних, та судді віддали перемогу представнику Росії. Втім, і «бронза»  достойне досягнення для молодого подолянина, вихованця хмельницького тренера Андрія Чумакова.