Правоохоронці Хмельниччини вилучили контрафактної тютюнової продукції на 3,5 мільйона гривень

Працівники фіскальної служби спільно із представниками управління стратегічних розслідувань Нацполіції в області скоординувавши свої дії з Хмельницькою обласною прокуратурою, припинили незаконну діяльність групи осіб, які займались збутом контрафактних товарів на території краю.  

Наразі, обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідується слідчим управлінням Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області за ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту та збут підакцизних товарів, а також виготовлення, зберігання, придбання з метою використання при продажу товарів марок акцизного податку).

 Слідством встановлено, що двоє місцевих жителів, з метою незаконного збагачення, придбавали та збували контрафактні цигарки через розгалужену мережу торгових точок в обласному центрі. Фальсифікат, що інколи має вигляд навіть відомих світових брендів реалізовувався з підробленими марками акцизного податку та без них.

 «Завдяки вдало спланованій та проведеній спецоперації, здійснено 9 санкціонованих обшуків за місцями зберігання та збуту контрафактної тютюнової продукції. У згаданих фігурантів виявлено та з незаконного обігу вилучено понад 79 тис пачок фальсифікованих тютюнових виробів», – повідомляє прес-служба обласної прокуратури посилаючись на начальника відділу Олега Львовського.

 Орієнтовна вартість вилученої продукції становить понад 3,5 млн грн.,  на даний час проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення.