На Закарпатті Служба безпеки України викрила чоловіка, який закликав змінити межі території нашої держави

В Україні не припиняються спроби порушити форму державного устрою та територіальну цілісність.

На Закарпатті кіберфахівці СБУ блокували діяльність місцевого жителя, який закликав до відокремлення деяких територій України.

За попередніми даними слідства, мешканець міста Берегово створив низку акаунтів у соціальних мережах, через які поширював агітаційні заклики з метою порушення територіальної цілісності України. Він підбурював громадян підтримати відділення Закарпатської області від нашої держави.

Ініційована Службою безпеки України лінгвістична експертиза підтвердила, що у розповсюджуваних текстах містилися заклики щодо порушення територіальної цілісності України. На даний час фігуранту провадження слідчими органів безпеки повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисника проводилося під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що Подільські вісті вже писали про те, що в Хмельницькому Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність організованої групи, учасники якої намагались створити фейкову міськраду в обласному центрі, ставлячи собі за мету розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні напередодні місцевих виборів.