У І (обласному) турі Всеукраїнського конкурсу «Край в якому я живу» хмельничанки отримали дві нагороди. В номінації «Історичний музей» здобула перемогу учениця  11 класу, Надія Майдан, а в номінації «Музей військово-історичного профілю» друге місце отримала учениця 10 класу, Анна Чуча, повідомляє пресслужба Хмельницької міської ради.

Метою конкурсу є популяризація музейних колекцій та музейної справи в закладах освіти,  розуміння учнями методології музейної роботи, залучення учнів до історії духовної спадщини.

У першому турі конкурсу брали участь екскурсоводи 16 музеїв освітніх закладів наступних напрямів: військово-історичного, історичного, природничого, технічного та галузевого. У другому турі конкурсу візьмуть участь  дві хмельничанки: учениця 11-Б класу навчально-виховного об’єднання №28, Надія Майдан, яка отримала перше місце у номінації "Історичний музей” за екскурсію "Голодомор 1932-1933 рр." (науковий керівник – вчитель історії Буднік Наталія Миколаївна); учениця 10 класу гімназії №2, Анна Чуча, що отримала друге місце у номінації «Музей військово-історичного профілю», за екскурсію «Україна: новий вимір» (керівник – Полякова Галина Тадеївна).