Кабінет Міністрів України виклав у новій редакції Порядок забезпечення осіб з інвалідністю і дітей з інвалідністю технічними та іншими засобами, затверджений постановою від 03 грудня 2009 року № 1301.

Відтепер цей порядок визначає механізм безоплатного забезпечення медичними виробами та іншими засобами не лише осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, а й осіб, що вказані в абз. 6 ст. 4 Закону України “Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні”, які мають виражені порушення функцій органів та систем незалежно від установлення їм інвалідності з метою їхньої медичної реабілітації. Ідеться про:
— військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних) ЗСУ, НГУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Держприкордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, військовослужбовців військових прокуратур, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців МВС тощо, які брали безпосередню участь в АТО/ООС;
— працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь в АТО/ООС;
— мирних громадян, які проживали в районах проведення АТО/ООС.
Відповідне забезпечення відбуватиметься на підставі висновків лікарсько-консультативних комісій лікувально-профілактичних закладів чи рішень ВЛК незалежно від установлення їм інвалідності.
Джерело: постанова КМУ від 24 лютого 2021 року № 141.