У лютому Україна оплакувала 14 своїх героїв. Це найбільша кількість загиблих з липня 2020 року. Згадаймо тих, хто віддав свої життя за спокій у наших домівках, за волю і незалежність нашої держави!

2 лютого поблизу селища Шуми на Донеччині снайпер окупантів вбив старшого матроса 503 Окремий батальйон морської піхоти  Дмитра Власенка. Побратими та медики надали воїну необхідну допомогу, проте вже за годину він помер – поранення виявилось несумісним із життям. У 38-річного героя вдома, на Миколаївщині, залишились батьки.
За чотири дні поблизу села Новомихайлівка Донецької області внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинули двоє оборонців з 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу  Назарій Поліщук та Олексій Подвезенний. 24-річний Назарій родом з Черкащини, на фронті з 2017 року, до завершення контракту йому лишалося трохи більше ніж тиждень. Не дочекалися з фронту молодого бійця батьки, сестра, три брати та 6-річна донька.
Його побратим, Олексій Подвезенний уродженець Луганської області. Після школи пішов до Збройних Сил України, далі підписав свій перший контракт. На момент смерті йому було 20 років, залишилася батьки і сестра. Олексій посмертно нагороджений почесним знаком «Захисник Луганщини». Похований у рідному селі Красний Деркул.
11 лютого війська окупантів вкотре порушили режим припинення вогню й здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників зі снайперської зброї. Під час виконання бойового завдання у районі Зайцевого загинув військовослужбовець 81 окрема аеромобільна бригада  Десантно-штурмових військ ЗС України солдат Олександр Глушко. Похований в рідному селі Рунівщина у Полтавській області поряд з могилою батька. Без татка залишилось двоє дітей.
Ввечері того ж дня від кулеметної черги ворога загинув воїн 28 окремої механізованої бригади ім.Лицарів Зимового Походу Владислав Лященко. Уродженцю Кілії було 24 роки.
У неділю, 14 лютого, на невідомому вибуховому пристрої підірвалося троє воїнів 81 окремої аеромобільної бригади. Вів групу капітан Олександр Войтенко з Кременчука. Він загинув разом зі своїми побратимами. У Олександра залишилися дружина, син, батьки й рідна сестра. Поруч з Войтенком загинув і його земляк, старший солдат В’ячеслав Олексієнко. Удома на нього чекали мама, дружина і син. Для вшанування пам’яті полеглих героїв, у Кременчуці 15 та 16 лютого оголосили днями жалоби. Внаслідок вибуху обірвалося й життя харків’янина Дмитра Мироненка. 26-тирічного захисника України поховали на Алеї героїв. У молодого воїна лишилися батьки.
20 лютого внаслідок пожежі близько 4 ранку у бліндажі поблизу ДАПу, згідно з повідомленням прес-центру ОК «Північ», загинули оборонці України з 58 окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського
 кременчужанин Микола Лебідь та уродженець Вараша Василь Килюшик. Лебединець Михайло Капран отримав 90% опіків тіла й був доправлений до Харківського опікового центру, однак через надто серйозні травми помер у лікарні. На воїна вдома чекала дружина. Наразі причина пожежі – невідома, її встановлює слідство. Останки двох захисників наразі проходять ДНК-експертизу для остаточного встановлення особистості полеглих.
22 лютого загинув учасник Помаранчевої революції, Революції Гідності, оборони Луганського аеропорту старший солдат Сергій Петраускас. Життя воїна 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців  обірвалося внаслідок ворожого обстрілу з гранатомета. У героя залишилися мати, дружина, дві доньки та син. Похований в рідному місті Ічня на Чернігівщині.
Наступного дня окупанти гатили з 82-мм мінометів та гранатометів біля Зайцевого. Поранення отримав захисник України з Окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка  Дмитро Сардак. На жаль, ушкодження виявилося несумісне з життям. Вдома на Дмитра чекала дружина.
Вночі 28 лютого в результаті ведення противником обстрілу позицій зі стрілецької та снайперської зброї поблизу с. Пищевик Волноваського району Донецької області обірвалося життя уродженця Херсону Сергія Моісєєнка. Воїну 36 окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського  було 32 роки.
Вічна слава загиблим за Україну героям! Дякую вам за чин! Ми пам’ятатимемо!