Для колективу «Подільських вістей» цей рік багатий на зустрічі з високопосадовцями. З нашими журналістами уже спілкувалися міністр інформаційної політики України Юрій Стець, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України, секретар Національної спілки журналістів Олег Наливайко. А минулого тижня до редакції завітав голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний.

Варто зазначити, що це вперше за багато років керівник органу-співзасновника прийшов до нас на зустріч, аби у подробицях дізнатися, чим живе газета, як реагує на виклики сьогодення, яким чином долає насущні проблеми.
Із Михайлом Загородним спілкування відбувалося легко та невимушено. Тим паче, що його ми добре знали до цього як керівника одного з найуспішніших підприємств Хмельниччини — Чемеровецького солодового заводу ПАТ «Оболонь» та як директора з аграрних питань цього товариства, а ще — як депутата обласної ради. Людині, яка так добре знається на виробництві, неважко відрізнити зерно від полови. Найперше Михайло Васильович цікавився фінансово-господарською діяльністю, рівнем заробітної плати працівників, іншими критеріями, за якими визначається рентабельність комунального підприємства, бо саме таким і є «Подільські вісті». Нам, власне, приховувати нічого. Як зазначив виконувач обов’язків редактора Петро Лічман, минулого року редакція сплатила один мільйон вісімсот двадцять чотири тисячі гривень податків і зборів. Суттєво вищою середньообласного показника є і зарплатня колективу. Разом з тим тираж газети — один з найбільших в Україні. Слід зауважити, що усього цього ми зуміли досягти за повної відсутності дотацій з боку наших співзасновників. Голова облдержадміністрації гідно оцінив результати роботи колективу та пообіцяв надалі всіляко підтримувати «Подільські вісті».
Водночас ми цікавилися його баченням подальшого розвитку Хмельниччини, тим, які першочергові завдання ставить перед собою та новоствореною командою. Позиція Михайла Васильовича чітка та виважена і цілковито співпадає із позицією й вимогами Президента України Петра Порошенка. Максимум зусиль спрямовуватиметься у трьох основних напрякмах, На першому місці, зрозуміло, мобілізація, бо поки у державі не буде миру, важко вести мову про сталий економічний розвиток. Другим ключовим аспектом є демобілізація, а саме — соціальний захист наших захисників та їхніх родин, піклування про тих, хто втратив своїх синів і чоловіків. І третє — це обороноздатність. Зокрема, Хмельницька область зобов’язалася збудувати на Донеччині 12 опорних пунктів, бо, як переконаний керівник, якщо не зупинимо ворога там, завтра він буде під нашими ворітьми.
У цілому, перспективи соціально-економічного розвитку краю Михайло Загородний вбачає у створенні його інвестиційної привабливості та подоланні бюрократичних перепон на шляху до фінансових капіталовкладень.
Без перебільшення, ця зустріч дала нам надію і всі підстави сподіватися, що не лише до «Подільських вістей» зміниться ставлення з боку співзасновників. Нарешті область звільниться з ярма бездарних діячів, які затягували її у глухий кут, бо настає ера керівників, здатних мислити і діяти конструктивно та на перспективу.