З 1 по 10 липня у Кропивницькому проходили Всеукраїнські дитячо-юнацькі військово-патріотичні ігри «Джура – 2021: Інгульська Січ». Участь взяли близько 200 дітей віком від 11 до 14, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Рій «Славутські козаки» представляли Хмельниччину. Наглядали за учасниками Микола Перепелиця та Роман Романюк. Під час ігор «Джура» також були інтерактивні заохочення для учасників у вигляді різноманітних локацій, екскурсії до міст Суботів та Чигирин, Кропивницької льотної академії Національного авіаційного університету та до музейно-меморіального комплексу 3-го Окремого Полку Спеціального Призначення імені князя Святослава Хороброго, та творчо-виховних заходів.

Результати рою «Славутські козаки»:

- I місце у конкурсі «Таборування» (бівак);

- IV місце у інтелектуально-творчому змаганні «Пластун» (за методикою квестів);

- VI місце у конкурсах «Впоряд» (стройова підготовка) та «Рятівник» (надання домедичної допомоги та транспортування потерпілого).

 «Джура» підтримує юних патріотів та майбутніх захисників держави, тому за тиждень розпочнеться таборування старшої вікової групи у Чернівецькій області. Хмельницьку область буде представляти рій «Несамовиті орли».