Нині первинний осередок Національної спілки журналістів України Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка нараховує у своїх рядах 15 членів  і є одним з найчисельніших Кам’янець-Подільської міськрайонної організації НСЖУ. Серед спілчан вишу – викладачі, які навчають майбутніх журналістів, здобувачі вищої освіти та магістранти, котрі активно співпрацюють із засобами масової інформації, працівники університетської газети «Студентський меридіан». А нещодавно обласна організація НСЖУ прийняла у свої ряди доктора історичних наук, професора,  ректора університету Сергія  Копилова.

нями під час робочої поїздки на Кам’янеччину огієнківців відвідав голова правління обласної організації НСЖУ, редактор газети «Подільські вісті», заслужений журналіст України Петро Лічман, який вручив Сергію Анатолійовичу квиток члена Національної спілки журналістів України. Також в ході зустрічі очільника обласного часопису з Сергієм Копиловим, а також завідувачем кафедри журналістики вишу, доктором філологічних наук, професором Олександром Волковинським було порушено низку питань щодо подальшої співпраці з газетою, яка, до речі, є ровесницею університету, реалізації пропозицій удосконалення підготовки журналістських кадрів, розбудови НСЖУ, співробітництва в напрямі медіасфери у цілому.
Доречно відзначити, що Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка проводить підготовку журналістів з 2005 року. Нині десятки з них успішно працюють у місцевих, регіональних, всеукраїнських засобах масової інформації, державних і громадських організаціях та установах.
Міцні та дружні зв’язки також давно пов’язують газету «Подільські вісті» ще з одним вищим навчальним закладом міста над Смотричем – Подільським державним аграрно-технічним університетом, який очолює доктор економічних наук, професор, заслужений працівник сільського господарства України Володимир Іванишин. За час роботи на посаді керівника, Володимир Васильович зумів підібрати і сформувати його потужний кадровий потенціал, зміцнити матеріально-технічну базу навчального закладу, який нині став одним із провідних центрів регіону з підготовки висококваліфікованих фахівців для сільського господарства, закладом вищої освіти європейського типу. Про ці та інші здобутки, успіхи науково-педагогічних кадрів, здобувачів вищої освіти «Подільські вісті» регулярно пишуть на своїх шпальтах.
Як нині втілюються в практику демократичні засади управління, про пріоритети знань і науки, перспективи розвитку, подальшу співпрацю йшлося і під час зустрічі редактора «Подільських вістей» Петра Лічмана з ректором ПДАТУ Володимиром Іванишиним, головою ради ветеранів вишу, членом НСЖУ, професором Анатолієм Рудьом, іншими керівниками цього вищого навчального закладу.
Словом, зустрічі були діловими і конструктивними.
На знімку Петро ЛІЧМАН вручає членський квиток Сергієві КОПИЛОВУ.