передають нашим воїнам на передову жителі Новоушицької територіальної громади.

Всі гуртом нині допомагають нашим захисникам. За словами голови Новоушицької селищної ради Анатолія Олійника, роблять усе можливе, аби наблизити Перемогу.

Буквально кілька днів тому черговий вантаж гуманітарної допомоги на передову відправили зі Ставчанського старостинського округу. А це — майже 200 банок тушкованого м’яса, сала, каші (гречаної, перлової, рисової тощо) з м’ясом, кілька кілограмів кров’янки, 26 ящиків домашнього печива, води та інше. Взагалі, з початку війни у селах округу зібрано велику кількість продуктів харчування, засобів особистої гігієни, необхідного одягу. Мешканці округу — від малих дітей до пенсіонерів — плетуть маскувальні сітки. А в селі Слобідка виготовляють для наших захисників сигарети — зі спеціальних «гільз» та тютюну, вирощеного на місцевих ділянках.
Кожне село Новоушицької ТГ нині активно працює в тилу. У Струзі, приміром, створено волонтерський цех з пошиття спідньої білизни для військових. Також регулярно надсилається допомога і для армії, і в регіони, які нині страждають від бойових дій.
У селі Песець жінки шили балаклави для наших воїнів, тепер шиють спідню білизну. Окрім того, ліплять вареники, готують м‘ясні консерви, печуть домашні пироги.
А жителі Косиковець та Шелестян нещодавно відправили нашим захисникам майже 400 банок тушкованого м’яса з гречкою.
У Кучі пекли пиріжки під девізом «Творимо добро разом!», заряджаючи їх добром і любов’ю.
Всі домагають, чим можуть, аби швидше настала Перемога. Також щиро зустрічають переселенців. Нині їх у громаді близько 2500. І всі зігріті теплом та увагою. Особливо — дітки. У дитячій школі мистецтв проводять різноманітні майстер-класи, як от: з малювання та плетіння браслетів із бісеру, виготовлення ляльки-мотанки, писанкарства тощо. Такі заняття зігрівають дітям і дорослим серця, лікують душу.