Напередодні найбільшого християнського свята — Воскресіння Христового — особливий настрій у волонтерів, адже готують святкові страви з думкою про бійців на передовій, де нині особливо гаряче, а також про військових з тероборони.
 Зокрема, жителі Плужненської громади печуть хліб, пиріжки, готують рисовики, гречаники, вареники, роблять тушованку тощо. До цієї діяльності долучаються і вимушені переселенці, яких майже 850 прийняла Плужненщина. До речі, переселенцям — особлива увага. Їм допомагають продуктами, речами першого вжитку, одягом, чим тільки можна; поселилися біженці не лише в родичів та знайомих, а в порожніх, ще придатних для проживання хатах, так що їх у селах громади, мабуть, і не знайдеш тепер!

Місцеві підприємці швидко реагують на звернення про допомогу: доставляють м’ясо, борошно, готові харчові продукти для тимчасових переселенців.
Гуманітарну допомогу жителі села формують на базі Плужненського ліцею та Плужненської гімназії. Зібрані харчові продукти та інше відправляють на склади у військові частини, розташовані в Хмельницькій області, на територію проведення бойових дій, у Національну дитячу лікарню «Охматдит».
Допомогу надають підприємці І. М. Данканич, В. Г. Мартинюк, ТОВ «Мрія Сервіс», підприємці О. Р. Ліщук, О. М. Борилюк, ФГ «Сім’я-2019» О. Р. Домбровського.
Добротне бомбосховище облаштовано на території Плужненської дільниці регіонального офісу водних ресурсів Хмельницької області. То це заслуга самих працівників дільниці. Також цей невеличкий колектив виділив матеріальну допомогу на придбання ліків для військових.
Добровольці територіальної оборони взяли участь у облаштуванні укриття під Торговим центром, а підприємець І. М. Данканич — під колишньою колгоспною конторою, співробітники Плужненського ліцею допомогли у цьому.
До слова, серед найактивніших учасників допомоги Українській армії та тимчасово переміщеним особам — працівники Плужненського ліцею ім. Р. Й. Бортника. З перших днів війни вони і сітки маскувальні плели в Будинку культури, і долучилися до збору харчових продуктів для армії, які приймали в школі-інтернаті; організували пункт благодійної допомоги біженцям, армії.
 Жителі села щедрими руками зносять продукти, засоби гігієни, одяг, взуття. Втікачі від війни мало не щодня прибувають до громади, їм роздають необхідне. Також на базі ліцею працюють добровольці, жінки Плужного, які готують смачні наїдки. За цей період відправлено допомогу: у Хмельницький, Одесу, Новоград-Волинський та до київської лікарні «Охматдит», у Дубно, Київ, Ізяслав, Шепетівку (перевізники Л. Хом’як, О. Мухльо, Р. Ліщук, А. Яковенко, М. Лісовський, А. Штундер, С. Ковальчук, І. Зламан).
Не залишаються байдужими до загальних справ й інші старостинські округи Плужненської громади. Працює пункт прийому гуманітарної допомоги в М’якотівському ліцеї. Пастор церкви «Слово істини» християн віри євангельської села Сивір Юрій надав благодійну допомогу для військових.
Нещодавно вкотре доставлено в одну з військових частин допомогу, приготовлену милосердними людьми старостинського округу № 2 (села Шекеринці, Нова Гутиська, Стара Гутиська, Добрин). Поїхала до наших захисників машина, завантажена смаколиками, виготовленими умілими жіночими руками: домашнє печиво, вареники з різними начинками, котлети, салати, голубці, солодкі пиріжки, пиріжки з м’ясом і ще багато різної поживної та смачної продукції. Щира подяка всім, хто долучається до благородної справи! Керівники громади кажуть, що нема змоги назвати всіх тилових волонтерів поіменно, тому що це буде дуже великий список. За кошти, які було зібрано, в громаді, придбали нашим хлопцям-захисникам «розгрузки», які їм так необхідні.
Значний внесок у майбутню перемогу й у працівників Кунівського ліцею. Двічі на тиждень до тих, хто потребує, відправляють страви, приготовлені в шкільній їдальні працівниками закладу. І тут роблять усе, що тільки можуть, для Перемоги!
З перших днів війни було організовано збір гуманітарної допомоги в приміщенні старостинського округу №1 села Борисів, до якого долучилися всі мешканці села, зібрані продукти та інше було передано до волонтерського штабу в м. Ізяслав, також частково передано до Плужненської гімназії Хмельницької обласної ради, де готували їжу на блок-пости. Священником Борисівського Свято-Іоанно-Богословського храму отцем Василієм (Дукачем) також було організовано продуктовий збір серед парафіян, і зібране відправлено у військові підрозділи, інша частина використана для приготування їжі на мінікухні, яку розгорнули небайдужі та ініціативні люди, приміщення для приготування надав Сергій Олександрович Олійник.
Як не висловити тут щире захоплення та подяку всім жителям краю за активну волонтерську позицію, за допомогу.
З такою підтримкою ворогу нас не зламати! Світло Воскресіння Христового осяває і волонтерів, і наших хоробрих та мужніх бійців.