Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 509

10-річний Рома Фриз із Теофіполя віддав на потреби українських військових дрон, який подарували йому батьки на день народження. Волонтери вже доставили коптер на передову і вручили бійцям Збройних сил України. Тепер він працюватиме на користь наших захисників. Військові на знак вдячності запросили Романа приїхати познайомитися, але вже після Перемоги.

Хлопчик приніс дрон до волонтерів «Гончаренко-центру» в Теофіполі і попросив передати нашим захисникам. У мирний час він відвідував у цьому центрі безплатні заняття з англійської мови. Та коли почалася війна, центри запрацювали як волонтерські хаби, що займаються допомогою армії та біженцям. Рома вирішив не залишатися осторонь і почав допомагати. Він самостійно прийняв рішення передати військовим коптер, який аж із Чехії йому привіз тато.
Ясна річ, Роман написав листа військовим, в якому побажав їм Перемоги і обов’язково повертатися живими. Також подякував українським воїнам від усієї своєї родини за честь, сміливість та патріотизм. «Дорогі захисники, я дуже хвилююся за вас, оскільки ви там, на передовій, проти дуже сильного ворога. Але ви тримайтеся, маєте вистояти!», — написав хлопчик. Він, до речі, зазначив, що йому не до іграшок, бо хоче, щоб війна закінчилася швидше, а дрон зараз потрібніший нашим мужнім воїнам, які боронять Україну від російського окупанта.
Що й казати, військові були розчулені цим подарунком та записали для хлопчика відео, в якому запросили його до армії, але вже після Перемоги. «Отримали твій коптер і чекаємо тебе в армії. Ромчику, дякуємо тобі за сердечність, а за твоє виховання батькам. Здоров’я тобі!», — сказали захисники у своєму зверненні до юного волонтера.
За словами військових, навіть у найважчих боях, думка про те, що вони захищають щасливе майбутнє та мирне небо над головами українських дітей — надає сил і веде їх до Перемоги.