Це вже стало якоюсь вселенською напастю. Мало того, що телевізійні психотерапевти ледь не з першого дня повномасштабної російсько-української війни пророкують то її швидке закінчення, то кремлівський заколот, то відбуття путіна найближчим часом на концерт кобзона, то повне вичерпування запасу ракет в агресора, то неможливість поповнити особовий склад, бо нібито нема де взяти солдатів для «гарматного м’яса», так ще й не знати звідки набралася сила-силенна віщунів, ворожок, екстрасенсів, астрологів і мольфарів, які також зі знанням справи (напевно, через особисті знайомства з потойбічними сутностями та зірками) переконують у швидкому закінченні війни.

То казали, що вона триватиме місяць, то завершиться до Великодня. Потім перенесли її кінець на 9 травня. Тепер прогнози стали довготривалішими і більш розпливчастими, на кшталт, «до середини літа», «до початку осені» чи просто «в цьому році». Та що там віщуни, як навіть деякі святі отці (а мо’ й не дуже святі?) спокусилися званням пророків і собі взялися за політичні і військові прогнози. І, як це не дивно, але люди вірять у всі ті пророцтва, бо вони набирають мільйони переглядів в Інтернеті й містять сотні тисяч найсерйозніших коментарів. Чи не бажанням заробити легких інтернетних грошиків пояснюється такий спалах ясновидіння?
І хоч скільки тих твердо встановлених ворожками й ворожбитами строків та дат уже безслідно минуло, а вони все не вгамуються. От хлібом (бажано, з маслом) не годуй їх, а дай щось напророчити чи наморочити. Проте, як не крути, війна ще не закінчується. І ракети продовжують вибухати по всій Україні, й «гарматне м’ясо» у війську московитів десь береться та чинить звірства й руйнування, і танки трамбують гусеницями наші поля, на яких мали б рости жито-пшениця і всяка пашниця. Й літаки сіють смерть та горе…
І тільки хлопці й дівчата із ЗСУ не дають розгулятися тим убивцям і мародерам по всій країні. Стримують окупанта ціною своєї крові і платять життями, аби в нас були світанки… Ото вони нині найточніші і найправдивіші наші мольфари. Бо лише від них залежить, коли нарешті прийде перемога і настане мир. А від віщувань усіх інших ясновидців не більше толку, ніж від танців з бубнами.
Кажуть, що й «бункерний дід» також запитував поради в якогось там шамана сибірського. От тільки виходить, що наші захисники геть забракували те шаманування, показавши загарбникам де раки зимують.