Що потрібно, аби працювати на станції «Академік Вернадський»?

Насамперед, це – профільна освіта, фахові знання/навички та досвід роботи відповідно до обраної позиції. Також є низка загальних вимог, як от відсутність хронічних захворювань, неконфліктність, володіння ПК тощо.
Але не менш важливим для цілорічної роботи в команді експедиції є бажання вчитися новому та готовність допомагати колегам. Полярники відзначають, що саме допомога та підтримка одне одного є запорукою успішної зимівлі.
Тому на «Вернадському» цілком нормально побачити біолога з метеорологічним зондом, системного механіка на кухні з купою наготованих смаколиків або ж бейскомандера з циркулярною пилою, який робить полицю для кухаря. Лікар може бути драйвером і водити човен в океані, геофізик з цього човна може відбирати зразки іхтіофауни (ловити рибу), а сисадмін без проблем займається підготовкою туристичного спорядження.
До речі, системний механік Максим Білоус — шепетівчанин. Він не лише з технікою на «ти», але й  любитель приготувати щось смачненьке. 11 червня він презентував з далекої Антарктики запечені курячі ніжки (на фото).
Нагадаємо, що для Максима це вже друга експедиція на найхолодніший континент Землі. Уперше він зимував на станції «Академік Вернадський» у 2020-2021 роках.