Майже як дорослі, діти, облаштувавши своєрідний пункт пропуску,  збирали гроші для наших захисників на самохідну артилерійську установку «Гвоздика». Всі зібрані кошти юні волонтери передали для 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна.

Як відомо, маленькі наміри, якщо робляться з душею, дають початок великій справі. Так, троє дітей у Теофіполі — Софійка, Олексій та Віка — з метою підтримати військових створили блок-пост і несли на ньому варту. Вони зупиняли автівки та розповідали водіям, що збирають гроші для Збройних сил України. Завдяки волонтерській діяльності маленьких ентузіастів вдалося зібрати майже 1000 гривень, які вони передали Теофіпольському Гончаренко центру на закупівлю САУ «Гвоздика».
А як саме юні патріоти перевіряли водіїв на блок-посту, вони охоче поділилися: «Побудували блок-пост із камінців, цегли та палиць. І люди до нас під’їжджали, ми з ними віталися, потім мій друг Олексій просив сказати «Слава Україні!», а далі я вимагала сказати «паляниця», після чого моя сестра Віка казала, щоб передали гроші для ЗСУ», — розповіла 7-річна Софійка. «Ми хотіли допомогти нашим солдатам, щоб вони швидше перемогли. Нехай повертаються живими!», — додав Олексій.
Директорка волонтерського Гончаренко центру в Теофіполі Лілія Архіпович розповіла, що діти самі вигадали спосіб зібрати кошти та вирішили передати на САУ «Гвоздика» для 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна, бійці якої зараз перебувають на передовій. «Хочеться лише подякувати батькам цих діточок за правильне патріотичне виховання, — зазначила волонтерка. — Просто сльози на очі навертаються, коли приходять такі свідомі та небайдужі маленькі волонтери! Це вселяє віру в Перемогу!».