Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 672

Нещодавно в Маріїнському палаці найвищу державну нагороду з врученням «Золотої Зірки» з рук глави держави Президента Володимира Зеленськогоотримав старший лейтенант Дмитро Чавалах.

Дмитро Чавалах родом із с. Соколівки Ярмолинецької селищної територіальної громади. Наказ про присвоєння йому звання Героя України був підписаний ще 2 березня 2022 року, і от у день вшанування Української Армії захисник особисто отримав Грамоту та нагрудний знак. Вітаємо Дмитра!

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та старший лейтенант Дмитро Чавалах.

Коли вночі 24 лютого 2022 року російські війська здійснили наступ у напрямку Херсона, підрозділ під командуванням старшого лейтенанта Дмитра Чавалаха відбивав біля міста Антонівський міст протяжністю 5 км, знищуючи ворожу техніку разом з особовим складом. Попри артилерійські обстріли, особисто намагався не допустити прориву противника та ухвалив рішення закріпитися поблизу мосту, щоб прикрити відхід наших підрозділів. Там був важко поранений пострілом ворожого снайпера.
Після поранення Дмитро проходив тривале лікування, тоді ж вирішив продовжити навчання. Зараз здобуває освітній рівень магістра на історичному факультеті Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка. У нашій громаді Дмитра часто запрошують на зустрічі з молоддю, з якою він говорить однією мовою, – розповісти з власного досвіду про військову службу і захист Батьківщини під час війни, про ціну миру та свободи.