Волонтерські групи, що активно працюють на території Чемеровецької громади втілили у життя амбітний задум — облаштували для військових автолазню. Незабаром авто вирушить до бійців, а у громаді уже планують облаштовувати новий банно-пральний комплекс.

У Чемеровецькій громаді розповідають, що спочатку виникла ідея, адже було розуміння крайньої необхідності у автолазні для наших захисників у польових умовах. Потім до України було завезено вантажний автомобіль, на базі якого можна облаштувати душевий комплекс.
А далі непроста технічна сторона справи – переобладнання, конструювання, зварювання та монтаж.
“Комплектування лазні на колесах для військовослужбовців також здійснювалося волонтерами. Тут є усе необхідне не тільки для приймання душу, але й для прання одягу. Також передаємо і генератор для електроживлення пральних машинок. Його безкоштовно надав підприємець з громади”, – зазначили у селищній раді.
У муніципалітеті додають, що коли банно-пральний комплекс на колесах уже повністю був оснащений технічно, до цієї хорошої справи долучилися представники Чемеровецького хору ветеранів «Чебреці», які поруч з ринковою площею провели благодійний концерт. За ці кошти придбали усе необхідне для прання одягу та засоби гігієни для військових.
Невдовзі мобільний, сучасний і оснащений усім необхідним, банно-пральний комплекс вирушить із Чемерочеччини до місця призначення.
Перед його від’їздом на центральній площі селища волонтери продемонстрували громаді результат своєї роботи впродовж останніх тижнів.
У селищній раді додали, що сьогодні Чемеровецькими волонтерами активно проводяться роботи з переобладнання чергового автомобіля-лазні, який після їх завершення також буде відправлений хлопцям на передову.