Андрій Володимирович ВАСИЛИШИН — направду легендарна особистість, адже був першим міністром внутрішніх справ незалежної України. Генерал внутрішньої служби та керівник від Бога стояв біля витоків і зародження  надзвичайно потужної силової структури.

Народився він 24 квітня 1933 року в селі Веснянка на Старокостянтинівщині, в сім’ї простих колгоспників. З раннього дитинства займався важкою працею і пізнав ціну хліба та заробленої копійки. Довелося працювати і шофером, і зоотехніком. Закінчивши Київську школу міліції та юридичний факультет університету імені Т. Шевченка, працював оперуповноваженим та слідчим в УВС міста Києва. Успішно справлявся з обов’язками заступника начальника слідчого відділу УВС Київської області та начальника відділу дізнання МВС України.
Згодом Андрія Володимировича було висунуто на посаду начальника УВС Чернівецького облвиконкому, а в 1982 році — начальника УВС Київського облвиконкому, заступника міністра внутрішніх справ УРСР.
У 1990-94 роках Андрій Володимирович — міністр внутрішніх справ України. Він брав безпосередню участь у розробці найважливіших законів, статутів та наказів: «Про міліцію», «Про громадянство», «Про оперативно-розшукову діяльність», «Про дорожній рух», «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та інших осіб»...
Під його особистим керівництвом було створено Національне бюро Інтерполу, спецпідрозділи УБОЗ, «Беркут» і дорожню міліцію, які поліпшили боротьбу зі злочинністю у важкі буремні 90-і . Він також очолив діяльність з будівництва Національного музею «Чорнобиль» та відомчого санаторію «Трускавець».
Андрій Володимирович — ліквідатор аварії на ЧАЕС, заслужений працівник МВС України та СРСР. Нагороджений двома орденами «Червона Зірка» та орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, Почесними грамотами Верховної Ради та уряду України, релігійними орденами, десятками відомчих медалей та відзнак. Він є Почесним професором Національної академії внутрішніх справ України та нагороджений Почесним званням «Народний посол України».
Генерал внутрішньої служби України Андрій Василишин виростив велику плеяду керівників органів внутрішніх справ, генералів, полковників. І сьогодні вносить великий внесок у виховання молоді на кращих традиціях правоохоронних органів.
Як радник міністра внутрішніх справ України, голова Українського відділення Міжнародної асоціації поліцейських, президент Всеукраїнського фонду правоохоронних органів, Збройних сил та військових формувань «Україна», допомагає у розбудові нової поліції та зміцненні правопорядку, а також розв’язує проблеми ветеранських організацій.
Нещодавно Андрій Володимирович відзначив свій славний 90-річний ювілей.
Отож, з роси і води Вам, шановний імениннику, бажаємо міцного здоров’я, сил, незламності духу та ще довго-довго утримувати свої лідерські позиції на теренах України.