Високу нагороду від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного нагрудний знак “Золотий хрест” отримав Юрій Заступ. У мирному житті чоловік працює водієм аварійно-диспетчерської служби Хмельницького відділення АТ “Хмельницькгаз”. Нараз він — професійний військовий. Як інформують у компанії, Юрія Заступу нагороджено за успішне виконання складних бойових завдань, високі показники у бойовій підготовці та відданість народу України.

Для Юрія – це вже друга пекельна війна з російськими окупантами. Ще у 2014-2015 роках у станиці Луганській старшим солдатом більше року воював у складі прикордонного підрозділу. А з квітня 2022-го повернувся у пекло війни теж на найважчі ділянки фронту: Донецький напрямок, Бахмут, прикордоння з Білоруссю.
Попри професійні водійські навички, як розповідають про колегу газівники, Юрій почав наполегливо відточувати майстерність в керуванні безпілотними літальними апаратами (БпЛА). І зараз він уже сертифікований професійний оператор БпЛА, здобув освіту в одному із профільних навчальних закладів та пройшов спеціальну підготовку у спеціалізованій школі пілотів. Адже, як відомо, нині на фронті справжня “війна дронів”: а це – розвідка та коригування вогню артилерії, пошуково-рятувальні роботи і скидання боєприпасів на ворожі об’єкти.
“Маю велику честь отримати таку почесну та важливу для мене та моєї родини нагороду – “Золотий хрест” від Головнокомандувача ЗСУ. Адже справа честі та обов’язку кожного з нас, чоловіків, не лише військових, – знищити рашистів, здобути Перемогу, аби Україна стала однією з найкращих та незалежних країн. Заради майбутнього усіх наших українських дітей”, – каже Юрій, призначений нещодавно командиром відділення аеророзвідки.
Днями він побував у короткочасній відпустці, навідався у колектив, де запевняють, його чекають із повагою. Розповів, що життя його розділилось надвоє: до війни та війну з рашистською нечистю. А ще – пройшла повна переоцінка життєвих цінностей та сенсу життя, значення миру для кожного з нас, фронтового бойового побратимства, допомоги тилу, справжніх відданих друзів.