Cвященик Тарас Хом’юк відкрив мініпекарню у Кам’янці-Подільському, яка пече смачний хліб для містян та підтримує ЗСУ й переселенців.
Тарас Хом’юк став священником у 2010 році, та займався розвитком Української Греко-Католицької Церкви на Хмельниччині. Проте з початком повномасштабної війни, діяльність кожної свідомої громади зазнала змін. Всі сконцентрувалися на допомозі ЗСУ та внутрішньо переміщеним особам, говорить він.

Думка про створення власного соціального підприємства з’явилася у священника під час курсу “Молодіжний апостолят парафії”, де він разом з колегами набував навичок соціального служіння та вивчав реалізацію власних проєктів.
Пізніше отримав дозвіл від єпископа на реалізацію цієї ідеї та закупив на грантові кошти необхідне обладнання для мініпекарні.
“Ми працюємо з професійним технологом, який розробляє рецептури, а також постачає всі необхідні інгредієнти”, – говорить засновник міні-пекарні
У роботу підприємства залучено три особи: директор, пекар і його помічник. 10-20% чистого доходу відправляють на благодійність: печуть хліб для ЗСУ, ВПО та населення за межею бідності.
«У нас є 5-6 видів хліба. Найпопулярніший – гречаний. Маємо класичний білий хліб у вигляді батона, дуже смачний «Бородинський» із присмаком меду, «Валаска», «Монастирський», «Козацький» із присмаком цибулі», – додає священник.
Кожен хліб – це окреме мистецтво. Він вирізняється не тільки на смак, а й за зовнішнім виглядом: хліб посипають борошном у вигляді тризубів і колосків. Також печуть солодкі булочки з маком, яблуком, вишнею, полуницею та шоколадом.
«На зароблені кошти ми разом із служителями церкви купуємо й лагодимо автівки для фронту. полагодили вже з десяток машин», – додав священник.