Оприлюднено ще один вірш митрополита Володимира.

Засоби масової інформації нашого краю неодноразово розповідали про нашого земляка, відому в усьому світі людину – Предстоятеля Української Православної Церкви  Блаженнійшого Володимира (Сабодана), митрополита Київського і всієї України.  Зокрема, йшлося і про те, що деражнянська земля зберегла стежки, зміряні його стопами у молоді роки. Митрополит відійшов у Вічність  5 липня 2014 року, а в кінці року минулого міг би святкувати ювілей, йому виповнилося б 80 літ.
Микола Васильович Черкаський – директор Деражнянського професійно-аграрного ліцею, який протягом багатьох років підтримував земляцькі стосунки з Блаженнійшим Володимиром (про це наша газета розповідала), ініціював заходи на відзначення ювілею спочилого у Господі митрополита.
 В актовому залі ліцею зібралися учні та викладачі, священики, парафіяни від православної громади Деражні, гості з обласного центру. З сердечним трепетом та увагою присутні переглянули документальний фільм про життя і служіння Церкві Блаженнійшого Володимира – звучав його живий голос і пломенів погляд надзвичайно добрих очей. Учасники дійства оглянули  підготовлену виставку з портретом Владики Володимира, іконами, його книгами і запаленою свічечкою.
Вкотре М. В. Черкаський поділився своїми враженнями від особистих зустрічей з Блаженнійшим, а також повідав про нову хвилюючу подію… Всім відомо, що Владика писав вірші. І ось нещодавно віднайдено ще один  рукопис – вірш «Пороги». Родичі і односельці, які прийшли до  батьківської хати пом’янути спочилого,  випадково знайшли аркуш паперу, змережаний рукою отця Володимира, під обрусом на столі. А знайшовши, відразу передали М. В. Черкаському. Ось  рядки цього вірша:
Приїхав з дороги до рідного дому,
Низенько вклонився порогам своїм.
Пороги привітно завжди  зустрічають
І з радістю кличуть мене  в рідний дім…
За всіх я молюся і Бога  благаю
За нашу країну, за нашу  рідню.
Щоб в мирі жилося, і все  щоб збулося
У кожному році і кожному дню.
Ці прості і проникливі слова – ще одне свідчення відданості Предстоятеля Української Православної Церкви своїй малій батьківщині, тієї любові до неї, з якої виросла велика любов до всієї України і всіх людей.
Учасники поминальної події у Деражнянському ліцеї відвідали також Марківці Летичівського району – рідне село Блаженнійшого Володимира. Після короткої заупокійної служби на сільському кладовищі біля могил батьків митрополита Володимира – Маркіяна Арсеновича та Феодосії Іванівни Сабоданів, делегація попрямувала  до домівки, де жила благочестива сім’я. Зайшли  у хату, де кожен куточок ніби дихає справжньою християнською привітністю, опісля оглянули сад, з якого, до речі, цієї осені М. В. Черкаський з іншими земляками відвіз великий кошик яблук до Києво-Печерської лаври  – на відкриття першого  музею митрополита Володимира. Як розповів Микола Васильович, Блаженнійший Онуфрій, предстоятель УПЦ, поцілував червонощокі плоди і попросив роздати їх вірянам.