Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 1252

Цей життєрадісний одинадцятирічний хлопчик понад усе хоче перемогти хворобу, аби знову взяти до рук  гітару та разом із дорослими збирати кошти для українських воїнів та поранених бійців. Артем Харченко — маленький патріот-волонтер із Старокостянтинова, котрий має унікальний голос, не раз брав участь у благодійних акціях на вулиці Проскурівській, що в обласному центрі, співав у шпиталях пісні Кузьми Скрябіна, Христини Панасюк, Олександра Пономарьова…

 Проте нині, на жаль, Артемко змушений боротися за своє життя: копійку до копійки збирати кошти на лікування. Нещодавно лікарі поставили йому страшний діагноз: саркома Юінга кульшового правого суглоба четвертої стадії з метастазами. Артем — єдина дитина в сімї Харченків. Батьки всю зарплату витрачають на ліки, продукти, необхідні препарати. Вже заборгували 15 тисяч гривень за останній курс хіміотерапії. Всього ж хлопчик вже пройшов їх чотири. За словами матері Наталії, один блок хіміотерапії коштує від 35 до 40 тисяч гривень. Попереду — ще два таких блоки, операція та до 11 хіміотерапій після неї. Лікується Артем у Київському міському клінічному онкологічному центрі. Рідні хлопчика вірять, що воно обов’язково буде успішним.
Аби допомогти родині і юному митцю, незламному патріоту хмельницькі артисти-волонтери закликають усіх небайдужих долучитися до збору коштів для порятунку Артемка.
31 березня 2016 року о 18.30 в Хмельницькій обласній філармонії відбудеться благодійний концерт на підтримку хлопчика. Взяти у ньому участь погодилися гурти Моторрола, Станза, солісти обласної філармонії, команда КВН "Отдыхаем вместе", Мистецька сотня "Гайдамаки", творча сотня "Рух до перемоги", ведучий — Антон Довлатов. Спеціальний гість — Христина Панасюк. Організатори концерту запрошують і інших митців взяти у ньому участь. Поки ще невідомо чи приїде на концерт Артем Харченко: 30 березня хлопчик проходитиме черговий курс «хімії».
— Артем ніколи не розлучається зі своєю гітарою, — крізь сльози мовить мати. — І коли йому вже зовсім несила, бере її до рук та співає лікарям, медсестрам, хворим діткам… Підтримує всіх своїм невичерпним оптимізмом. А ще — він над усе мріє побувати у зоні АТО та заспівати патріотичні українські пісні для військових, підбадьорити бійців. І заради цього він ладен з усіх сил боротися з хворобою.
Артемко заспівав і для журналістів, які зустрілися з ним, аби розповісти хмельничанам про благодійний концерт для його порятунку:
«Я б хотів обійняти матусю,
Розказати про все як колись,
А тепер я кажу: «Повернуся,
Ти лиш Богу за мене молись!»


Не будьмо байдужими до чужої біди! Спільно ми зможемо врятувати цього чудового, талановитого хлопчика!
Якщо ж хтось не може відвідати благодійний концерт, допомогти можна, зробивши пожертву на картковий рахунок Приватбанку батька Василя Васильовича Харченка: 5168 7572 7444 7731. Тел. Матері Наталії Вікторівни: 097 0658502.