Старий Проскурів укотре запрошує на захоплюючу екскурсію своїми вулицями. Блукаючи поміж давніми будівлями, які донині збереглися в нашому обласному центрі, можна на якусь мить зануритися й відчути їхню дуже особливу енергетику… Мовчазні свідки минулого продовжують розповідати нам свою історію. Проте багато споруд залишилися згадкою на старих світлинах, переглядаючи які, ми знову почуємо історію, але вже старих фотографій.

У далекий період 1921-25 років у Проскурові відбулося переіменування вулиць, зокрема Соборна стала вулицею Карла Лібкнехта. Та лише зі здобуттям Україною незалежності, в 1991 році ця вулиця знову повернула свою історичну назву, ставши Соборною.
…Поруч з тим, кипить життя в самому центрі старого міста, який, до речі, ви точно впізнаєте на знімку, де зображене колишнє пожежне депо (сьогодні дитячий кінотеатр «Планета»). Спроєктував колись будівлю відомий архітектор Гнат Чекірда з села Грузевиця. Ціла вервечка старих будинків разом із депо тягнеться по вулиці Лібкнехта (нині Соборна) на старих світлинах. Втім одна з них точно зацікавить своїм надписом на стіні. В невеликій глиняній хатині розміщувалася тоді голярня, в якій умілі перукарі не лише кучері крутили, а й вуса підстригали. Сучасне покоління навряд чи знає, що перукарні в давні часи називали голярнями, біля яких проскурівчани чекали в черзі до майстра-перукаря.
Таким було старе місто, в якому колись жили й працювали прості люди і саме з таких епізодів і складається наша історія.