Кажуть, що навіть одна цеглина покладена в стіну храму, що будується, — це як сходинка, якою наближається людина до Бога. А якщо таких цеглинок за життя вона кладе не одну, а сотні чи й тисячі? Або жертвує на спорудження храму кошти, які здаються нам астрономічними? Споконвіку таких людей називають в Україні ПОДВИЖНИКАМИ, може тому, що в його корені лежить слово подвиг, адже спорудження храму — це справді подвиг. Духовний і фізичний.

Подвижники... Саме так називають на новому масиві у Городку двох колишніх жителів району, завдяки яким «з роси і води» народжується у ці дні храм Святої мучениці Людмили: президента ПАТ «Обо-лонь» Олександра Слободяна і генерального директора корпорації «Юрія- фарм» Миколи Гуменюка. Саме завдяки їм, а ще посильній допомозі уродженця Городка, народного депутата Олександра Гереги, рівно через тиждень — 29 вересня, у день великомучениці Людмили, під малиновий церковний передзвін буде освячено новозбудований храм Київського патріархату.
— Не можу не згадати і не подякувати всім, хто долучився до спорудження нашої святині, — не приховує радості настоятель церкви отець Павло. — Передусім Олександру Кицваю, який не лише спроектував нашу красуню-церкву, а й добровільно узяв на себе функцію виконроба, Володимиру Левицькому, Зінаїді Зембицькій, які щоденно допомагали будівничим, а також усім мешканцям мікрорайону, які у вільну хвилину допомагали у спорудженні храму.
Тож воістину — усім миром спорудили у Городку церкву, яка буде справжньою окрасою райцентру і твердинею духовності!