З цією людиною приємно спілкуватися завжди. Здається, він ніколи не буває роздратованим чи засмученим. Завжди готовий вислухати та прийти на допомогу. Його невидима аура – це суцільний оптимізм та життєлюбність. У той же час він – вимогливий, принциповий керівник, якого поважають і люблять підлеглі.
— Він у нас справедливий, — так кажуть люди. – Якщо когось і критикує, то за діло. Бо сам – взірець порядності у роботі, обов’язковості та самовідданості.
 Йдеться про Віталія Тадеушовича Світану, який днями відзначив шістдесятилітній ювілей.

Ім’я ювіляра добре знане та шановане на Хмельниччині. Народився він 24 червня 1957 року в місті Городку Хмельницької області. Там закінчив середню школу. Повернувшись із військової строкової служби, вступив до Івано-Франківської середньої спеціальної школи міліції та успішно її закінчив. Так розпочався багаторічний, сповнений тривог і перемог його шлях в органах внутрішніх справ. У 1982 році дієвого та перспективного молодого міліціонера призначили начальником відділення дільничних інспекторів Городоцького районного відділу міліції, а у 1990 році – заступником начальника цього ж райвідділу. В 1995 році Віталія Тадеушовича призначено начальником Волочиського районного відділу, звідки – у 2000 році – перевели начальником Хмельницького міського відділу міліції.
У 2002 році В. Т. Світану було переведено з кадрів Міністерства внутрішніх справ України до складу Державного департаменту України з питань виконання покарань та призначено начальником Хмельницького училища підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників кримінально-виконавчої системи.
 Так гартувалася людина, непересічна особистість, мудрий і виважений керівник, який здатен вирішити питання будь-якої складності.
  У 2005 році полковника внутрішньої служби Віталія Тадеушовича Світану запросили працювати представником служби правового забезпечення по Західному регіону в національну корпорацію «Оболонь». А згодом на останніх виборах земляки обрали Віталія Тадеушовича депутатом Городоцької районної ради.
Змінився спектр посадових обов’язків і сфера відповідальності, але ентузіазму, працьовитості Віталія Тадеушовича, талановитого організатора, мудрої людини та патріота свого краю, можна позаздрити і сьогодні. Попри чималі навантаження і зайнятість, він устигає скрізь: і на нарадах, і на засіданнях, і на масових заходах. І завжди-всюди його присутність доречна, виправдана та ефективна, бо до слів та пропозицій Віталія Тадеушовича прислухаються і керівники органів влади, і правоохоронних структур, і об’єктів господарювання.
 Суспільство гідно оцінило таланти та заслуги В. Т. Світани. За зразкове виконання службових обов’язків і високі досягнення в трудовій діяльності, він неодноразово нагороджувався почесними грамотами, пам’ятними знаками та медалями.  
Сім’я – надійний тил героя нашої розповіді. Дружина Людмила Іванівна та донька Марія з сім’єю завжди дарують тепло, турботу і підтримку чоловікові, батькові, дідусеві.
24 червня Віталій Тадеушович у колі друзів та сім’ї відсвяткував своє 60-річчя. Будучи з когорти людей, для яких поняття порядність, професійна майстерність, відповідальність – головні, він був пошанований цього дня багатьма друзями і знайомими. Чесний і прямий, виважений і рішучий. Він був і залишається надійним товаришем, добрим порадником, чуйною і щирою Людиною.
  Тож із роси і води, шановний Віталію Тадеушовичу! Хай Господь посилає Вам міцне здоров’я та ще багато років життя, дарує силу та натхнення для звершення Вами нових справ на благо рідного Поділля та України-Руси!
Р. S. Редакція “Подільських вістей”, яка добре знає і шанує ювіляра й не раз розповідала на своїх шпальтах про подвижницьке життя Віталія Світани, приєднується до всіх висловлених вітань і побажань і зичить Віталію Тадеушовичу всіляких гараздів на многії і благії літа!