Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 939

Так складається, що сьогодні більша частина передплати тримається на старшому поколінні. Бо молодь, як правило, «сидить» в Інтернеті. А старші люди вже здавна звикли читати газети та журнали і черпати з них інформацію про те, що відбувається в області та державі в цілому.
Усю періодику і, зокрема, «Подільські вісті» вже п’ять років добросовісно розносить людям листоноша Алла Чорна.

Вона працює у Сатанівському поштовому відділенні № 1 Городоцького району, яке очолює Алла Миколаївна Михайлова. Її дільниця охоплює два села: Спасівку та Кам’янку.
— За час своєї роботи, — розповідає Алла Анатоліївна, — вивчила смаки усіх людей, які живуть на моїй дільниці. Характери у них різні, мушу до кожного знайти підхід і приходити з хорошим настроєм.
Крім періодичних видань, листоноша розносить людям пенсії, соціальну допомогу, а також необхідний товар. Хто замовить ліки, а хто — цукерки, печиво чи щось інше, — тож Алла нікому не відмовляє. Усе справно доставить, ще й вислухає розповідь про дітей та онуків, життя та здоров’я.
— Робота відповідальна і важка, — каже далі Алла Анатоліївна, — особливо взимку, у дні видачі пенсій, бо поки рознесу по кожній оселі гроші та газети, то додому повертаюся пізно ввечері дуже втомлена. Але я звикла і не уявляю себе без цієї роботи. Звичайно, хотілося би, щоб зарплату збільшили, бо листоноші фактично отримують мізер.
Вочевидь, за таку нелегку працю потрібно відповідно платити. Адже саме листоноші першими доносять у віддалені куточки нашої області, де бува взимку чи восени не те що машиною, а й кіньми не проїдеш, друковане слово та пенсійні копійки, аби старенькі мали за що хліба купити та дізнатися з газет, що в подальшому ще зміниться «на краще».
Аллу та багатьох інших листонош за людяність і нелегку працю люди поважають і з нетерпінням чекають їхнього візиту.