Людей, до яких належав Григорій Іванович Ткачук, справедливо називають особливими. Його особливість — у жертовній самовіданності справі, якій присвятив життя, у досягненнях, які “кувалися” день за днем, у ставленні до людей, у вболіванні за село... Тож недаремно 12 квітня, у день, коли виповнилося 100 літ від народження Двічі Героя Соціалістичної Праці, керівника прославленого колгоспу “Україна” на Городоччині, його село Лісоводи зібрало стільки шанувальників неординарної особистості, хлібороба з великої букви.

Оце велелюддя стало яскравим свідченням доброї пам`яті про Григорія Івановича, яку свято бережуть навіть ті, хто не був особисто знайомий із ним.
— Хоч народився Григорій Іванович Ткачук на Івано-Франківщині, саме Хмельниччина стала його другою домівкою. Господарство, яким керував він 43 роки, досягло незрівнянних результатів. Умовам, створеним для відпочинку, навчання, духовного і культурного розвитку лісоводців, могли позаздрити і міські жителі, — сказав під час урочистого мітингу заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко.
І навіть тепер у Лісоводах у колишньому кабінеті їхнього керівника зберігають деякі речі Григорія Івановича, його портрет, крісло. І коли син Героя — Василь Ткачук сідає у нього, то, каже, що воно наче зберігає тепло свого господаря. У батьковому кабінеті спогади переповнюють і доньку — Марію Григорівну, і тих, хто мав честь знати шановану людину.
Цього дня теплими та добрими спогадами ділилися про Григорія Ткачука і біля його могили у Хмельницькому, і біля пам`ятного знака, що встановлений на вулиці, названій його ім’ям у Городку, і біля погруддя, що ще за життя з`явилося біля Будинку творчості у Лісоводах. Депутат обласної ради Віталій Олуйко дуже влучно назвав Григорія Івановича великим українцем та нашою гордістю, адже він прославляв Україну на весь світ. Особисто знайомий з великим господарником був і колишній заступник голови облвиконкому, керівник агропромислового комплексу Дмитро Литовка. Він зауважив, що попри великі заслуги Григорій Іванович був дуже скромною і порядною людиною.
Чимало зворушливих слів лунали й зі сцени Будинку творчості. Зокрема, голова обласної ради Михайло Загородний сказав: “Якщо працювати так наполегливо, так натхненно як Григорій Іванович, то зможемо розбудувати державу Україна, зробити її сильною, такою, якою було господарство в цьому селі”. Бурхливими оплесками сприйняли присутні слова Михайла Загородного про те, що Лісоводи сміливо можна перейменовувати на Ткачукове Село...
Він і справді був Учителем, Поводирем, на якого рівнялися, з яким радилися. Про це говорить Герой України, керівник сільгоспкооперативу “Летава” Михайло Шаповал та Герой України, відомий аграрій Петро Іващук. Їхні спогади додають ще кілька яскравих епізодів до Книги життя Григорія Тка- чука.
Розчулюють кадри старих фотознімків, відео, яке переносить нас у минувшину. Не менш вражають і концертні номери місцевих колективів, а також відомого хору імені Володимира Плютинського з Рівненщини, який прибув на запрошення керівництва Групи компаній “VITAGRO”. Саме вона нині обробляє землі у Лісоводах і виступила головним спонсором святкування.
— Бути послідовником Григорія Івановича Ткачука, працювати на цій же землі, спілкуватися з людьми, які пам`ятають свого Героя, — це велика відповідальність, — сказав генеральний директор Групи компаній “VITAGRO” Петро Лабазюк. — Ми гордимося, що підтримуємо традиції, започатковані Григорієм Івановичем. Тут наша компанія збудувала насіннєвий, комбікормовий заводи, утримує ферми, підтримує заклади соціальної сфери. Ставимо перед собою все нові цілі.
Шкода, що не довелося мені особисто бути знайомим із цим великим господарником. Стільки б можна було повчитися у нього! Але й зараз, у складних ситуаціях, думаю, а як би зробив він? І, здається, Григорій Іванович допомагає нам з небес...