У молоді роки Олеся Посвістак досягла чималих успіхів. Адже нещодавно під керівництвом професора Євгена Михайловича Потапчука, талановитого свого земляка, захистила докторську дисертацію.

Родом Олеся із села Тарасівка Ярмолинецького району. Сьогодні – доцент Хмельницького національного університету. Спільно із колегами-викладачами Ольгою Заславською, Ярославом Ювсечком, Світланою Козаченко та Марією Дем’янюк Олеся взяла участь у відкритті спеціальності «Політологія». Усвідомлюючи відповідальність за майбутнє України, молоді доценти шукали шляхи в ці непрості часи долучитися до розбудови демократичної держави. Розуміння того, що саме система освіти дозволяє виховати активного громадянина стало рушійною силою у відкритті спеціальності — політологія.  Це дозволить, з одного боку, забезпечити органи влади різних рівнів політологами з ґрунтовною фаховою підготовкою, а з іншого — сприятиме формуванню громадян із критичною, а відтак відповідальною світоглядною позицією. Саме випускники цієї спеціальності мають стати посередниками в поширенні демократичних ідей в українському суспільстві та провідниками розбудови незалежної держави.
І працівникам молодого колективу вже є чим пишатися. Вони налагодили спів-
працю із фахівцями Йоркського (Канада) та Лодзького (Польща) університетів, які взяли участь у роботі міжнародної конференції, організованої політологами в червні. Задля забезпечення розвитку суспільно активної молодої людини видають науково-популярний журнал «Людина. Суспільство. Держава» та проводять заняття «Школи молодого політика», залучивши, окрім студентів, і учнів шкіл. Студенти-політологи на Форумі активних громадян, що відбувся восени 2017 р., презентували власний проект «School of New Generation». Організований представниками Міжнародного республіканського інституту за підтримки USAID, він об’єднав владу і громадськість у питанні пошуку шляхів розвитку міста. Власне, співпраця із органами влади різних рівнів з метою обміну досвідом та навчання – це одне із пріоритетних завдань. Так, нещодавно політологи відвідали Верховну Раду та Будинок Уряду, де ознайомилися з роботою Кабінету Міністрів України.
Своїми здобутками Олеся Анатоліївна завдячує батькам — Антолію Станіславовичу та Галині Петрівні, які все життя працювали для людей. Батько найкращі свої роки присвятив сільському господарству: спочатку очолював сільгоспідприємство у селі Тарасівка, а згодом почав опікуватися справами села на посаді керівника ТОВ Герром Інвест-Ярмолинці. Мати — вчителька за фахом, хоч уже на заслуженому відпочинку, майже сорок років віддала дітям та улюбленій професії. Любов до праці і найкращі людські риси Олесі прищепили дідусь Петро та бабуся Марія.
— Я горджуся своїми батьками та родичами, відтак прагну тримати життєву планку, аби бути гідною донькою своїх батьків.
 Планів та задумів у амбітної викладачки університету Олесі Анатолїівни чимало. І віриться, що їй ще вдасться багато зробити для розбудови справді демократичного суспільства.