Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 1138

Ще зовсім недавно дорослі та найменші хмельничани були героями його телерепортажів, а сьогодні в об’єктиві його камери — вся Україна.

...Перші творчі кроки — нашого земляка Андрія Демедюка розпочалися ще у Хмельницькій загальноосвітній школі Юнеско. Тоді, займаючись у фотогуртку, юнак привернув увагу викладачів своїм нестандартним баченням звичайних речей. Особливо вдавалися йому портрети та натюрморти, тож не дивно, що роботи Андрія Демедюка стали регулярно отримувати визнання на загальноміських конкурсах.
Молодий перспективний юнак привернув увагу нині покійного мера Хмельницького Михайла Чекмана, який і запросив молодого Андрія Демедюка у команду муніципальної телекомпанії “Контакт”. В ефірі почали з’являтися професійно відзняті Андрієм телесюжети про життя краян. Це були не просто репортажі, це були маленькі житейські історії, наповнені емоціями. Із часом хмельницькі глядачі почали з перших кадрів впізнавати “руку” телеоператора Андрія Демедюка.
А потім настав час навчання у Київському університеті культури і мистецтв. Уже з першого курсу профільного університету Андрія стали залучати до участі в різноманітних кінопроектах. Його талант не залишився поза увагою члена спілки кінооператорів України Вадима Крайніка. Вадим Михайлович із турботою поставився до робіт і до особистості свого студента, пророкуючи йому велике майбутню у кіноіндустрії. І він не помилився.
Після закінчення вишу талановитого хмельничанина запросили на роботу в Державну митну службу України. У прес-службі Андрій Демедюк обіймав посаду особистого оператора голови Служби, за що отримав подяку від голови служби і спеціальне звання. Займався зйомками відомчої програми «Зелений коридор», яка виходила на Першому державному телеканалі України. З 2008 року Андрій починає працювати на комерційних теле- та кінопроектах.. І не безуспішно: у 2011 році його запросили на один з найбільших продакшн в Європі — на телеканал СТБ.
Після серйозної професійної школи на телебаченні Андрію, як досвідченому оператору, запропонували зйомки популярних в Україні та далеко за її межами шоу: Х-фактор, Талант-шоу, Майстер-шеф, Феномен... Ми всі добре пам’ятаємо його роботу над документальним проектом “Моя правда” і “Зіркове життя”. Ці проекти припали до вподоби мільйонам телеглядачів. Це фільми про знаменитих особистостей, їхні долі. Іноді щасливі, іноді до щему в серці трагічні...
Поза кадром залишаються довготривалі відрядження, втома, важка праця у складі знімальної групи. А на екрані — якісний телепродукт, влучні кадри, вдало передані емоції та майстерно зняті інтерв’ю. Після завершення циклу документальних фільмів про “зірок” черговий популярний проект у рейтинговому серіалі «Реальна містика». Цей проект мав неабиякий успіх у глядача, тому його продовжили на декілька сезонів. І в цьому неабияка заслуга нашого земляка. Андрій не зупиняється на досягнутому, і наступний етап його становлення — медичний серіал. Глядачі побачили 150 серій фільму «Лікар Ковальчук». Тут — особлива специфіка, тож оператору довелося опановувати нові знання та вміння. Але для людини, яка пов’язала своє життя із кіно- та телемистецтвом до цього не звикати. Бо жити з людьми їхнім життям, тонко передавати їх радість і смуток, спів- переживати з героями — таке життєве кредо оператора Андрія Демедюка.