У кожному поштовому відділенні зараз гаряча пора – в розпалі передплатна кампанія. Та й без того в операторів і листонош роботи вистачає. А що вже казати про керівника – немає часу навіть угору глянути. Тож уся в клопотах, але з усмішкою, нас зустріла начальник Летичівського центрального відділення поштового зв’язку Валентина Сергіївна Харкова. В очах, ясна річ, читається втома, бо безконечний потік дзвінків, купа паперів таки потребують зосередження і уваги. А вона по-іншому і не вміє, бо якщо вже працювати, то віддаватися роботі сповна.

«За увесь час роботи і з колегами, і з клієнтами розумієш одне, якщо ставитися по-людськи до людей, то і вони віддячать тим же. Бо іншого універсального рецепта, на мою думку, для побудови якісної співпраці – немає», – наголошує начальник відділення Валентина Сергіївна.
І колектив, за її словами, дуже хороший, всі намагаються підтримувати одне одного. «Для моїх колег завжди двері відчинені, немає жорсткої субординації. Іноді навіть приходять просто поділитися гарною новиною, підняти таким чином настрій під завісу важкого трудового дня», – каже керівник відділення. Зі слів пані Валентини одразу зрозуміло, наскільки тут цінують взаємодопомогу та взаємопідтримку.
Вона, без перебільшення, гордиться своїми молодими колегами, які сумлінно й активно працюють. Отож і нас познайомила з оператором Яною Валентюк. Молода жінка за рік зарекомендувала себе як відповідальна та добросовісна до роботи.
«Секрет діалогу між клієнтом і працівником – це насамперед посмішка, доброзичливе спілкування. Ясна річ, що приходять люди і з негативом. Але тоді починаєш підбирати «ключика», щоб покращити людині настрій», – говорить оператор Яна.
Так склалося, що життєві дороги привели на роботу в це поштове відділення. І молода жінка зовсім не шкодує, бо їй ця посада до душі. Серед її здобутків не лише спеціальність «Економіка підприємництва» в Хмельницькому МАУП, але й створення сім’ї і народження донечки Настуні. Зараз дівчинці п’ять років, і вона готується до першого класу. Молода сім’я живе у приватному будинку в Летичеві, тож клопотів після роботи, за словами Яни, вистачає. Але їй у цьому дуже допомагає чоловік.
«На вихідні намагаюся більше уваги приділяти донечці, обов’язково відвідую маму. Та й загалом за тиждень назбирується різних домашніх клопотів, отож особливо й не відпочинеш, – посміхаючись, говорить жінка. – А в понеділок – знову на роботу, бо хтось прийде оформити платіж, хтось – відправити чи отримати посилку, переказ або пенсію…»
Увага до кожного клієнта – надзвичайно важлива, інакше й бути не може. І в цьому відділенні це головне правило в роботі.