Ім’я Надзвичайного і Повноважного посла України в Туреччині Андрія Сибіги сьогодні чи не найчастіше серед наших дипломатів  лунає у ЗМІ. Він самовіддано відстоює інтереси української держави та її громадян на своєму відповідальному посту.

Варто зайти в Інтернет, аби вочевидь переконатися у цьому. Посол презентував рейси прямого авіасполучення між Україною та Туреччиною. Він активно сприяє співробітництву дрібних та середніх підприємців обох країн, що вкрай актуально для  Хмельниччини.
«Хочу, щоб ті переваги, які дійсно має український бізнес, відчули і турецькі споживачі. Це вигідна формула співробітництва, дорога в обидві сторони, — зауважив Андрій Іванович на бізнес-форумі у Туреччині, який відбувся за підтримки українського посольства.
Дипломат переконаний, що стратегічне партнерство має бути підкріплене проектами на практиці. «На сьогодні ми можемо чітко і впевнено говорити, що воно характеризується важливою практичною компонентою та низкою проектів, які вже перебувають на різних стадіях реалізації», —  наголосив Андрій Сибіга.
Він також висловив сподівання на завершення роботи над угодою про вільну торгівлю між двома країнами «в розумні терміни».
Коли біля берегів турецького міста Самсун зазнало аварії торговельне судно, в результаті чого загинуло четверо українців, а семеро потрапили у госпіталь, Андрій Сибіга серед перших відвідав потерпілих і висловив співчуття родичам покійних.
Вагомо проявилася позиція українського посла у Туреччині під час отримання Томоса про надання автокефалії Православній церкві України. Саме він опублікував у Твіттері переклад тексту документа українською мовою. І цей вчинок підносить українського повноважного представника до рівня постаті історичного масштабу.
Цікаво також, що на дипломатичній ниві успішно репрезентує Україну і рідний брат Андрія Івановича — Ігор Іванович, який є генеральним консулом України у США.
Із Хмельниччиною обох успішних дипломатів поєднує їх батько Іван Сибіга, уродженець села Бокиївка Волочиського району. З 1998 по 2004 рік він очолював обласну прокуратуру. Згодом обіймав високу посаду — заступника Генерального прокурора України. Нині ж перебуває у ранзі генерал-лейтенанта та державного радника Міністерства юстиції.
Іван Васильович — палкий патріот України і рідного краю, частий і бажаний гість на Хмельниччині. Чим може допомагає своїй малій батьківщині та землякам. Газета «Подільські вісті» вже повідомляла, що Іван Сибіга став ініціатором і меценатом  спорудження першого храму Православної церкви України в рідній Бокиївці.
Імена Андрія, Ігоря та Івана Сибіг золотими літерами вписані у когорту наших достойних земляків, які подають приклад сучасникам і продовжують примножувати славу Хмельниччини в Україні та далеко за її межами.
19 січня, на Водохреща, найстарший із Сибіг, шановний Іван Васильович, святкуватиме свій день народження. З чим ми його і вітаємо!