Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 1053

Лариса Яцкова працює оператором у відділенні поштового зв’язку Деражня-1 вже одинадцять років. І воно й не дивно, бо її мама — Ольга Павлівна Віхтюк, вже 55 років не полишає улюбленої роботи й нині очолює поштове відділення в селі Шпичинці.

Спогади про дитинство в моєї співрозмовниці особливо теплі, бо вона з мамою на роботі проводила багато часу. Малій дівчинці доручали відповідальну місію — вона розкладала гумки, олівці, ручки, щоб усе було до ладу. Але Лариса після закінчення школи вступила в Тернопільський фінансово-економічний інститут і, здобувши фах економіста, майже двадцять років працювала бухгалтером місцевого колгоспу.
Коли колгосп розпався, їй запропонували зайняти посаду оператора поштового зв’язку. Спершу, як розповідає жінка, було незвично й навіть трішки лячно працювати з постійним потоком клієнтів, проводити різноманітні операції по обслуговуванню, вивчати тонкощі роботи з комп’ютерною технікою. Але вона, завдяки підтримці колег й настановам матері, зуміла швидко ввійти в курс справи.
Лариса з гордістю розповідає про свій колектив: «Направду він такий дружний, що на роботу не просто поспішаєш, а летиш, ніби на крилах». І зізнається, що саме тут почувається, наче вдома.
А після трудового дня вона знаходить відпочинок для душі в своїх квітах, які обожнює. А для розуму — з головою поринає в книги, має прекрасну бібліотеку.
Жінка особливо радіє зустрічам з донечкою Вікторією, яка працює і проживає в обласному центрі. Це її сенс життя і втіха. На жаль, за трагічних обставин десять років тому загинув чоловік Лариси Віктор. Він теж працював у Деражнянському центральному відділенні поштового зв’язку. Тому всю свою любов і тепло жінка віддає батькам і доньці...
А ще вона дуже любить тварин, особливо свою собаку Лолу породи амстафф, з якою із задоволенням гуляє.
Р. S. 4 квітня у сім’ї Лариси прекрасне свято — 70-літній ювілей відзначає її батько — Володимир Йосипович Віхтюк. Близькі та рідні сердечно вітають іменинника та бажають йому міцного здоров’я і довгих років життя!
З роси і води вам, шановний ювіляре!