Якщо провести опитування жителів села Мислова Волочиського району, хто в їхній хаті завжди бажаний гість, то в цьому переліку обов’язково почуємо ім’я Валентини МАРТИНЧУК. Це її виглядають практично в кожному дворі. Це її ніжно називають «наша ластівка». Вона і справді, як пташка, поспішає до людей і з пенсіями, і з газетами, і з товарами першої необхідності. А разом з цим приносить щирість, турботу, доброту, яких особливо потребують літні люди.

– У Мисловій 148 дворів і десь у 120 з них передплачують газету «Подільські вісті», – розповідає Валентина Тимофіївна. – У день, коли приношу свіжу пресу, мене, як правило, вже зустрічають біля хвіртки, хочуть обговорити і якісь публікації, і деякі життєві питання. Я люблю поспілкуватися, шкода, часу на це не завжди вистачає.
Валентина Мартинчук прийшла у Волочиське відділення зв’язку на зміну мамі, котра тривалий час працювала листоношею. Хоч знала про всі труднощі професії, а все одно вирішила піти цим же шляхом.
– А хіба є десь легка робота? – запитує Валентина. – Кожна складна по-своєму. А відкритість, людяність, з якими мене постійно зустрічають люди, багато значить, – додає вона.
У Мисловій вже добре знають про її велике захоплення квітами, тому й не проминають цю тему в розмові зі своєї листоношею.
Біля помешкання сім’ї Мартинчуків з ранньої весни і до пізньої осені тішить око квіткове різнобарв’я. З року в рік Валентина Тимофіївна насаджує все нові сорти, її клумби стають все багатшими.
– Дивлюся на квіти, і ніби на душі якось затишніше. Тому кожна квітка на моєму подвір’ї улюблена.