Мілінтіна Іванівна замислюється, але тільки на хвильку, і впевнено каже, що зовсім не жалкує, що вісімнадцять років тому почала працювати соціальним робітником.

Робота, звісно, нелегка, але коли прикипаєш до неї, то всією душею. І –  на все життя. Це ж її в кожній оселі чекають, мов найдорожчу гостю чи, що цінніше, мов рідну дочку. Бо ще ніхто не придумав ліків від самотності, окрім щирої бесіди. Тому з таким нетерпінням і чекають її одинокі старики. А вона, як завжди, приходить усміхнена й привітна. І будь-яка робота, здається, їй завиграшки: чи то води принести, чи в хаті прибрати, чи страву нехитру приготувати... 

Мілінтіна Іванівна Фугело, соціальний робітник Жванецькоі ОТГ, каже, що, попри усі негаразди і складнощі теперішнього життя, намагається вишукувати у буденних справах приємні моменти. Спогади про них потім довго гріють душу.
Як от, приміром, святкували нещодавно у Гаврилівцях 90-річчя Галини Йосипівни Кудилевич. Ювілярка донині з вдячністю згадує свято, яке для неї організували. А до Дня людей похилого віку голова ОТГ Тетяна Володимирівна Криворучко разом з іншими працівниками відвідали усіх літніх людей громади, вручивши їм невеличкі подарунки.
Або ж буквально днями усі гуртом вітали з 80-літтям їхню фельдшерку Людмилу Володимирівну Дубінську, яка ще досі працює!
Добре слово соціального робітника для літніх людей є чи не найбільшою розрадою.
Вона ж, у свою чергу, набирається від них ще більшого життєвого досвіду, мудрості, доброти й порядності. Без цих якостей у житті важко жити, переконана Мілінтіна Іванівна. Цьому навчали з чоловіком і своїх двох доньок. Тепер допомагають їм виховувати і п’ятьох онуків. До речі, у парі з чоловіком Леонідом Галактіоновичем (він 25 років працював головою Рудської сільської ради) вони прожили 41 рік. Річницю весілля святкували недавно, 22 жовтня. Цього ж дня обидвоє святкують і свої дні народження. Три свята в один день!
Підопічні вдячні Мілінтіні Іванівні за добросовісну роботу. Вони щоразу з радістю зустрічають її на своєму порозі. І світлішим стає день, навіть похмурий та осінній.
Тож побільше світлих барв усім у житті, побільше позитиву.