Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 617

Нині, напевне, немає людини, яка б не знала, що таке комп’ютер, мобільний телефон і флешка. Ці носії інформацію не виробляють, а лише зберігають або доносять, тому й звуться інформаційними. Здається, ще трішки і безпосереднє спілкування між людьми назавжди заміниться на електронне, але ж – ні. Час минає, а людям потрібне живе слово, турбота, особливо пенсіонерам, особливо на селі. Робота працівників пошти, а найперше – листонош, завжди містила в собі соціальну складову, бо для багатьох вони підтримують зв'язок не лише із зовнішнім світом – а й з аптекою, магазином, намотуючи десятки кілометрів доріг у спеку та негоду, аби не завмерло життя на селі.

Тому для більшості селян листоноша – живий інформаційний носій, особливо для одиноких людей. Але пошта – це великий складний механізм, і доставка кореспонденції – лише його частка.
– Сьогодні наші працівники забезпечують діяльність тридцяти трьох сільських та двох міських відділів зв'язку, – розповідає начальник Городоцького центрального відділення поштового зв'язку Марія Жакун. – Центральний відділ Городок-1 обслуговує шість доставочних дільниць, а із дванадцяти працюючих – шість поштарок. Комунальні послуги, посилки тощо, з восьмої до вісімнадцятої години приймають чотири оператори, лишень плату за електроенергію не беремо. Аби забезпечити виконання планових показників, пропонуємо нашим клієнтам нові поштові послуги, для прикладу: «Власна марка», коли для замовника буде виготовлено власну марку поштового зразка. Планові завдання у цьому році по всіх місяцях виконуємо більш ніж на сто відсотків і входимо до десятки кращих в області. Зрозуміло, що проведення активних передплатних кампаній також є для нас пріоритетною діяльністю, завдяки листоношам сімнадцять із половиною тисяч примірників періодики жителі району мають передплатити на наступний рік, а це непросте «рекламне» навантаження нашим поштарям треба здійснити у кожному селі. Та все ж зауважу, що люди працюють з натхненням, бо на їхню роботу чекають, – підсумувала Марія Владиславівна.

На фото Марія ЖАКУН – начальник Городоцького ВПЗ.