В актовому залі Хмельницького колегіуму імені Володимира Козубняка відбувся вечір-спогад, присвячений вшануванню пам’яті старшого лейтенанта Івана Васильовича Віхтюка, командира інженерно-саперного взводу другого механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади, який загинув у зоні АТО в 2015 році.

Іван народився 4 грудня 1979 року на Летичівщині, в селі Юрченки. Після закінчення школи вступив до Кам’янець-Подільської сільськогосподарської академії. Здобувши професію зоотехніка, пройшов навчання на військовій кафедрі, став офіцером запасу, тож 8 серпня 2014 року під час третьої хвилі мобілізації старшого лейтенанта Івана Віхтюка мобілізували до Збройних сил. Служив командиром інженерно-саперного взводу, не раз брав участь у складних військових операціях поблизу населених пунктів Гранітне, Стара Гнатівка, на той момент Тельмановського району Донецької області. У нього в підпорядкуванні було майже тридцять бійців, їхнє завдання полягало в забезпеченні бойових дій батальйону, здійснювали інженерне обладнання позицій, мінування, розмінування, звичайне завдання саперів.
– У той період оголосили дуже жорстке припинення вогню з обох боків, – згадує підполковник Євген Фоменко, який був командиром батальйону де служив Іван. – Начебто досягли чергової домовленості, якраз було велике церковне свято – Успіння Пресвятої Богородиці. Не дуже вірилось, і все ж сподівались, що ворог дотримається зобов’язань, та де там… Це сталось 28 серпня, автомобіль УАЗ, в якому вони їхали разом із прапорщиком Віталієм Олійником, потрапив під обстріл ворожого танка. Віталій одразу загинув, а Іван Васильович отримав поранення і помер вже в лікарні 29-го… Того дня надвечір ми планували відсвяткувати мій день народження, та не судилося. Тепер день народження не святкую, бо надто важкі спогади.
– Іван присвятив своє життя Українській державі, – звертаючись до присутніх сказала заступник Хмельницького міського голови Галина Мельник. – Він не міг залишатись у тилу, не міг лишатися вдома, коли злочинці рвались до рідної хати. Кожен солдат відчував його турботу та відповідальність. Нинішнє покоління зі зброєю в руках захищає свою країну, до нього належить і Іван. Слава і честь такому воїну і всім, хто віддав життя за українську землю.
Рідні, друзі та знайомі разом з батьками Івана, з дружиною Наталею, сином Дмитром та донькою Аліною вшанували Героя хвилиною мовчання та запалили свічу пам’яті.
За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України Іван Віхтюк нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Рішенням Хмельницької міської ради нагороджений Почесною відзнакою міської громади «Мужність і відвага» (посмертно). Іван Васильович Віхтюк – почесний громадянин Хмельницького і Летичева.