Ім’я графіка, майстра олійної пастелі, художника, члена Національної спілки художників України, заслуженого художника України, професора кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Бориса Михайловича Негоди добре знане не лише на Поділлі, а й далеко за його межами.

За свої понад 50 років творчості він став автором більше тисячі різножанрових творів – живописних, графічних, скульптурних. Хоча працював він у різних техніках, проте перевагу віддавав олійній пастелі, мецотинто, козацькому бароко. Нині його роботи можна побачити не лише в рідному Кам’янці, а й у багатьох музеях, приватних колекціях України і за кордоном. Й не тільки картини. Він є автором монументів воїнам-афганцям у місті над Смотричем, кількох райцентрах Хмельниччини. Спільно з іншими скульпторами створив пам’ятники Володимирові Свідзінському, Михайлові Драй-Хмарі, які розташовані на території Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. При вході до головного корпусу вишу – різьблене з каменю зображення самого Івана Огієнка, одного із засновників цього навчального закладу та його ректора. У цьому ж виші професор Негода понад два десятиліття щедро ділився своїми знаннями зі студентами.
Минулої суботи, незадовго до Святвечора Хрещення Господнього, працюючи за мольбертом у художній майстерні, що у Старому місті над каньйоном Смотрича, раптово зупинилося серце великого митця. До речі, народився він теж врочистого дня – 1944 року на Благовіщення Пресвятої Богородиці.
У понеділок сотні кам’янчан, керівники міста, викладачі КПНУ імені Івана Огієнка, студенти вишу попрощались із талановитим майстром і провели його в останню дорогу. Поховали Бориса Негоду на алеї Слави міського кладовища.
Слід відзначити, що Борис Михайлович був не- одноразово героєм газетних публікацій «Подільських вістей», палким шанувальником нашого часопису. Спи спокійно, дорогий друже! Царство тобі небесне і вічна пам'ять!