Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 524

І ось вона здійснилася! А мріяла вчителька Леся Шевчук про спеціальний автомобіль для перевезення дітей з особливими потребами. Автомобіль отримала Хмельницька спеціалізована школа № 8, де і навчається син Лесі Богдан, який має особливі освітні потреби.

Пані Леся працює вчителькою початкових класів НВК № 31. У 2019 році вона увійшла до ТОП-50 кращих вчителів України за версією Global Teacher Prize Ukraine. Це щорічна національна премія для вчителів, яку заснувала в 2017 році громадська спілка «Освіторія» задля підвищення престижу вчительської професії.
 Тоді, восени, Леся Шевчук отримала не лише премію, а ще й сертифікат на здійснення своєї мрії від партнерів премії — МХП.
 І ось тепер уже вручено й автомобіль. Відбулося це урочисто, на подвір’ї навчального закладу, з привітаннями, піснями й колядками. На свято прийшли заступник міського голови Галина Мельник, партнери та організатори премії, вчителі, друзі, знайомі, учні.
 Як сказав директор школи Сергій Коріньовський, у них навчається 42 дитини з особливими освітніми потребами, і 16 з них потребують підвезення до школи. Здійснення мрії Лесі Шевчук значно полегшить умови транспортування дітей до школи.
 Спеціальну номінацію «Реалізація мрії учителя» заснував агроіндустріальний холдинг МХП. Вона дає можливість втілювати в життя найзаповітніші мрії учасників премії й відкривати для них нові можливості. Вже другий рік поспіль МХП підтримує Global Teacher Prize Ukraine та є стратегічним партнером громадської спілки «Освіторія».
 «Цього разу мрія була дійсно особливою — спеціалізований шкільний автомобіль для перевезення дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. Компанія завжди підтримує освітні проекти, і зараз для нас важливо підтримати саме цих діток, щоб їх доступ до отримання знань був більш зручним та комфортним. Крім того, компанія інвестує десятки мільйонів у підтримку талановитої молоді. Такі ініціативи охоплюють понад 500 сіл і селищ у 14 областях України», — зазначила Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом та комунікацій агроіндустріального холдингу МХП.
 «Ми в «Освіторії» віримо, що вчителі творять наше майбутнє. Вчителі — важливі, їхні здобутки — важливі, їхні мрії — важливі! Для нас честь робити усе, щоб українських вчителів поважали і надихали. Чудово, що премія Global Teacher Prize Ukraine не закінчується на церемонії нагородження, а продовжує здійснювати мрії вчителів», — зазначила директор з комунікацій ГС «Освіторія» Жанна Дуфіна.
 Своїми враженнями поділилася з присутніми і сама Леся Шевчук: «Хочу сказати усім вчителям: любіть свою роботу, любіть дітей, мрійте сміливо, і завжди озвучуйте свої мрії — можливо, саме зараз біля вас той чарівник, який зможе втілити вашу мрію у життя».
 До речі, син Лесі Богдан одним з перших разом з іншими дітьми випробував автомобіль — покатався на ньому.
 Спеціалізований шкільний автомобіль обладнано гідравлічною установкою — динамічною платформою, яка дає змогу пасажиру плавно потрапляти в салон разом з інвалідним візком. Для кожного пасажира передбачено паски безпеки.
Ольга Мазур, помічник із супроводу, надзвичайно рада, що їхня школа отримала такий подарунок. Її син Ілля теж має особливі освітні потреби і навчається тут уже в одинадцятому класі. Десять років тому, коли він прийшов сюди у перший клас, про такий автомобіль годі було й мріяти. Був, звичайно, автомобіль, але хіба з інвалідним візком можна було туди поміститися?..
 Задоволена й Людмила Сороковська, мати восьмикласника Андрія (він, до речі, відмінник): «Ми відчуваємо колосальну радість! Раді за дітей. І за батьків раді, це ж значно полегшує життя, робить його доступнішим і комфортнішим. Спасибі всім!».