Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 364

30 січня через газету я звернувся до небайдужих та заможних громадян району й області з проханням надати допомогу для облаштування військового госпіталю в/ч А-3267 у Старокостянтинові. Заразом особисто звернувся і до народного депутата України Олени Копанчук, заступника голови комітету з питань бюджету щодо надання госпіталю фінансової допомоги. Минуло більше місяця, однак ніякої реакції ні з боку Олени Копанчук, ні з боку обласної та районної влади не було.

Тому вирішив сам звернутися до добре знайомих людей. До цього волонтерством не займався. З березня 2014 року, коли мій син Володимир Бондар, військовий лікар, у складі 25-ої окремої десантної бригади боронив українську землю на сході, я регулярно перераховував частину своєї пенсії на медичне та технічне забезпечення військовослужбовців. Також постійно відправляв у частину військову форму та бушлати. Коли я розпочав волонтерську діяльність, побачив, що деякі заможні люди категорично відмовлялися допомагати, нарікали, що їм тяжко живеться, хоч знаю, дозволяють собі по кілька разів на рік відпочивати за кордоном.
Та все ж є серед нас справжні патріоти, щирі українці, для яких Україна – понад усе. Висловлюю щиру вдячність депутату Хмельницької обласної ради, директору ТОВ «Святець» Василю Мастію. Щоб облаштувати кабінет терапевта в поліклініці госпіталю, потрібний був сучасний умивальник із тумбою вартістю дві тисячі гривень, і Василь Васильович посприяв цьому.
І депутат Теофіпольської районної ради, голова ФГ «Кунчанський» Володимир Пицюк оплатив вартість 18 квадратних метрів лінолеуму, що обійшлося в 2030 гривень.
Підприємець Сергій Гончар оперативно посприяв у придбанні пластикового вікна на суму 2800 гривень, а депутат обласної ради Віктор Лебединський допоміг придбати два письмових столи. Свій посильний внесок зробили підприємці Василь Жуковський, Олег Табаркевич, Олександр Загоруйко, В’ячеслав Швед, Сергій Соботюк, Анатолій Гурський з родиною, Сергій Кравчук, Михайло Вознюк, Юрій Файчук, Володимир Німець, Володимир Мельничук, ці люди пожертвували, хто скільки міг, але від доброго серця.
Звісно, долучилася до благодійності й моя сім’я, дружина Надія зі свого пенсійного бюджету виділила 3600 гривень, а молодший син Сергій із дружиною Катею закупили електротовари на суму 2600 гривень.
Загалом було закуплено товарів на суму 17 тисяч гривень. Нещодавно їх доставлено в Старокостянтинів, у військову частину А-3267. Нас зустрів заступник командира частини по тилу майор Валентин Боднар. Була створена комісія, яка прийняла ці матеріальні цінності на баланс. Вони будуть використані на поточний ремонт та облаштування кабінету терапевта.
Дуже сподіваюся, що на моє звернення все ж відреагує народний депутат України Олена Копанчук, обласна влада, небайдужі громадяни та влада міста Старокостянтинова, адже потрібно ще багато зробити як у приміщенні поліклініки, так і всього госпіталю – замінити вікна, двері, підлогу.
Якщо не будемо байдужими, якщо всі разом докладемо зусиль для того, щоб міцніли Збройні сили України, щоб наші бійці були одягнуті, ситі, щоб у військових госпіталях для них були створені комфортні умови, Україна переможе.