І направду, по-іншому про цих красунь і не скажеш, бо обидві надзвичайно талановиті й креативні, а головне – найрідніші та найдорожчі одна для одної. Мама й донечка – хіба буває дружба міцнішою та щирішою за неї? Навряд. «Мамо, ти ж моя подружка», – не раз наголошує семирічна Ангелінка. «Хіба з цим не погодишся», – сміючись каже мама Катерина.
Нещодавно Ангелінка Фалатюк стала лауреатом міжнародного Інтернет-конкурсу малюнка «Марка дружби», де творчі здібності й таланти оцінювали члени журі зі США, Болгарії, Чеської Республіки та України (м. Херсон). Найкращі роботи після завершення дитячого конкурсу будуть надруковані на поштових носіях – марках.

У холі дитячої художньої школи роботи Ангелінки не раз прикрашали стенди – насичені кольори, барвистість, досконалість форм вже неабияк характеризують її талант. Бо на запитання «ким хочеш стати?» - відповідь звучить гучно й з упевненістю: художницею. Та й досвіду потроху дівчинка вже набуває, відвідуючи разом із мамою персональні виставки відомих закордонних та українських живописців. А ще дівчинка захоплюється ліпленням, особливо зосереджується на дрібних деталях. Любить створювати казкових героїв – різноманітних звірят як з матеріалів для ліпки, так і за допомогою фарб зображати їх на папері. Тема котиків особливо близька для дівчинки, а ще натхненником для творчості є песик Топа в бабусі Людмили. На канікулах наввипередки з ним мчать стрімко по вулиці.
Як і всі діти, Ангелінка полюбляє різні смаколики – особливо до вподоби випічка, яку готують разом із улюбленою бабусею. І цукрові пончики, різноманітне печиво – що тільки не випікають вони на вихідних.
А в будні вона поспішає до школи, навчається в Хмельницькій СЗОШ № 6, а потім і в художню школу треба встигнути. «Маю гарно навчатися, – каже дівчинка. – Бо ж мама була відмінницею, тож і я маю так само». Бажання творити Ангелінка успадкувала від неї, адже Катерина пише надзвичайно чуттєві вірші.
Головне, чого прагне мама, щоб її донечка була здорова та не боялася в житті робити вибір. Виховання без тиску, аби дитина сама вчилася приймати рішення і нести за нього відповідальність, – найголовніше. І з цим важко не погодитися, вони ж подружки…
До Великодня Ангелінка випікатиме з мамою великоднє пісочне печиво, тож люб’язно поділилася з нами рецептом.
Інгредієнти: 75 грамів цукру;1 жовток; 200 грамів борошна; 100 грамів вершкового масла, добре охолодити, порізати шматочками; дрібка солі; цедра 1/2 лайму, дрібно натерти; цедра 1/2 лимону, дрібно натерти.
Приготування
Помістити всі інгредієнти для печива в глибоку миску чи чашу міксера. Швидко розтерти сипкі інгредієнти з маслом та жовтком до крихтоподібної консистенції. Тісто збити в кулю, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин. Духовку розігріти до 180 градусів. Тонко розкачати тісто на присипаній борошном поверхні й вирізати печиво бажаної форми. Викласти вирізане печиво на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Випікати 8-10 хвилин.
Після вистигання печиво прикрасити глазур’ю й розмалювати його за власним вподобанням.