Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 416

За останні десять років у мальовничих куточках лісів області створено багато зон відпочинку вздовж автотрас. Прикметно, що ця мережа розширюється й осучаснюється в державних лісогосподарських підприємствах постійно. Особливо є чим похвалитися Славутському, Шепетівському, Ізяславському, Ярмолинецькому лісгоспам.

 Відпочивальники вдячні лісівникам за комфортні умови, дбайливо ставляться до рекреаційних пунктів. На жаль, не всі й не скрізь. Ось свіжий приклад. Але перш ніж розповісти про акт вандалізму, скажемо, що силами й коштами ДП «Ізяславське лісове господарство» на території району створено рекреаційні пункти «Зелений гай» у Михельському та «Сосновий бір» у Плужнянському лісництвах.
 Тут — зручні дерев’яні столи й лавки, ошатні альтанки, накриття від дощу. Подбали лісівники і про найменших своїх гостей: створили для них майданчики з гойдалками, гірками, драбинками, пісочницями. Але декому начхати на людську працю. У період Великодніх свят, попри заборону на відвідування лісів та в’їзд до них транспортних засобів, невідомі особи вчинили акт вандалізму на території рекреаційної зони «Зелений гай», що розташовується поблизу Ізяслава. Вони потрощили альтанки та аншлаги, позривали наочну агітацію з інформаційних щитів.

Звичайно, лісівники Ізяславщини відновлять зруйновані об’єкти за свій кошт. Хочеться вірити, що таке варварство не трапиться більше ні тут, ні в інших рекреаційних пунктах.