Олександр Дарморос, молодший лейтенант 8-го полку спеціального призначення, 25 березня 2016 року отримав важкі поранення внаслідок вибуху протипіхотної міни під час виконання завдання в Луганській області. Він втратив зір, а ліву ногу довелося ампутувати до коліна. Здавалося б, що людина, яка опинилася в повній темряві, втративши ногу може лише чекати на сторонню допомогу та соціальний захист, може стати безпорадною та перебувати у відчаї. Але це все не про Олександра!

Після тривалого курсу реабілітації він навчився грати на кобзі, вивчив англійську, розпочав вести особистий відеоблог, на якому він надає психологічну допомогу військовим. https://www.youtube.com/channel/UCACQZugvpFpgrOY9-GrwtWg
Крім того, Олександр вирішив надавати практичні поради військовим під час сеансів лікувального та відновлювального масажу — він вивчився на масажиста-реабілітолога, склав відповідний іспит та розпочав практику в обладнаному вдома кабінеті.
У 2018 році брав участь у 43-му Марафоні морської піхоти в США, та неодноразово у ветеранській десятці. Всі його забіги були довжиною 10 кілометрів!
А ще він вирощує свій сад! В житті кожен чоловік повинен побудувати будинок та посадити дерево, то Олександр вже посадив цілий сад.
Ще тоді, під час реабілітації в Америці він вирішив знайти своє місце в новому для нього світі, але не тільки для себе. Для інших, тих, хто втратив зір, але не втратив жагу до життя. Він на своєму досвіді вчить хлопців долати психологічну кризу після втрати зору.
Олександр Дармомрос приклад мужності та цілеспрямованості, який надихає інших на звершення та віру в себе та свої безмежні можливості!
Він не просто ветеран та сім’янин, він успішна людина, яка сама будує своє майбутнє і знає, що обмежень не існує!